• Головна
  • СБУ викрила чергових колаборантів на Дніпропетровщині, які агітували за путінський режим
16:00, 6 січня 2023 р.

СБУ викрила чергових колаборантів на Дніпропетровщині, які агітували за путінський режим

СБУ викрила чергових колаборантів на Дніпропетровщині, які агітували за путінський режим

Співробітники СБУ заблокували антиукраїнську агітацію чергових колаборантів з підтримки окупації ворогом українських територій та виправдовування воєнних злочинів агресора.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними слідства, колишня співробітниця одного з житлово-комунальних підприємств Кривого Рогу мала активну проросійську позицію і висловлювала її серед близького оточення.

Через особисту сторінку у соцмережі вона розповсюджувала антиукраїнські меседжі та заперечувала збройну агресію рф проти нашої держави. Агітаційні матеріали вона брала з проросійських ресурсів та пабліків. Пости зі схваленням дій путінського режиму, підтримки окупації українських територій і закликів до співпраці з ворогом, неодноразово з’являлися на сторінці у вигляді фотоматеріалів та особистих коментарів до них.

Також, ворожим агітатором виявився мешканець Кам’янського. Маючи кримінальне минуле, чоловік тримав образу на державу та її керівництво, звинувачуючи саме його в тому, що життя не склалося. Задля донесення своєї думки до інших, він через особисту сторінку в одній із соціальних мереж розповсюджував антиукраїнські матеріали з дискредитації вищого керівництва країни та української армії. Пости з підтримкою так званої «спеціальної воєнної операції» та окупації ворогом українських територій стали основним контентом його акаунту.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...