• Головна
  • Що чекає на порушників комендантської години на Новий рік в Дніпрі та області
15:00, 30 грудня 2022 р.

Що чекає на порушників комендантської години на Новий рік в Дніпрі та області

Що чекає на порушників комендантської години на Новий рік в Дніпрі та області

Новий рік 2023 пройде в умовах воєнного стану. У зв'язку з цим в Дніпрі та майже по всій Україні була введена комендантська година. Нацполіція контролюватиме її дотримання.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко для "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що комендантську годину встановлюють військові адміністрації й ці обмеження не скасовуються через свята. Нині у кожному регіоні України встановлено свій період комендантської години. В Дніпрі та області вона триватиме з 00:00 до 05:00 години.

Голова Нацполіції наголосив, що люди, порушуючи комендантську годину, мають розуміти, що їх може зупинити патруль для перевірки особи, тому обов'язково мати при собі документи.

"Важливо мати з собою завжди документи. Якщо їх не буде, то для встановлення особи громадянина можуть доставити до підрозділу поліції. Чи хотілося б там опинитися у новорічну ніч? Не думаю", - сказав він.

Він попередив, що поліція буде проводити перевірку документів, проте за "обґрунтованої потреби" ще можуть провести поверхневий огляд громадян та автомобілів. У разі якщо в процесі перевірки виявиться, що особа підозрюється в незаконній діяльності і є законні підстави, то її можуть затримати.

"Якщо спростити, то якщо ви законослухняний громадянин/громадянка з документами й вирішив прогулятися у комендантську годину, то вас можуть перевірити та відпустити з попередженням. Якщо ж немає документів або є обґрунтовані сумніви щодо ваших намірів, то є ризик новорічну ніч провести у підрозділі поліції", - підсумував Клименко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #до скольки комендантский час в Днепре #новости Украина #коментданский час в Днепр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...