• Головна
  • В Повітряних силах пояснили, де стоятиме система Patriot
17:30, 26 грудня 2022 р.

В Повітряних силах пояснили, де стоятиме система Patriot

В Повітряних силах пояснили, де стоятиме система Patriot

Головною ціллю для ворога залишається Київ. Це підтверджують масовані ракетні атаки по ньому. Проте безпека столиці України міцнішає, коли на її оборону поставлять систему Patriot.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він пояснив, що система протиповітряної оборони Patriot, яку США надають Україні, стоятиме там, де вона буде вкрай необхідна для захисту людей.

За словами Ігната, разом ПРО Patriot, ППО IRIS-T і NASAMS зможуть добре захистити небо над Україною від ракетних атак армії росії.

"Спочатку ми отримали “зелене світло” на ППО IRIS-T, потім на NASAMS, а тепер і на ПРО Patriot. Дуже мало країн у світі мають такі комплекси. Всі три системи покликані стати основою захисту нашого неба. Кожна установка — це чиєсь врятоване життя", – пояснив речник Повітряних сил.

Він зазначив, що система Patriot – це дороговартісна військова техніка. Один такий високотехнологічний комплект коштує щонайменше $1 млрд. Але наші військові зможуть легко навчитися керувати цією системою.

"Ці комплекти сучасні – багато чого в них автоматизовано. Перенавчитися на ці комплекси не стане проблемою", – запевнив Ігнат.

Зазначимо, що систему Patriot Київ просив у Вашингтона ще до повномасштабного вторгнення, однак у США вважали, що можуть спровокувати росію на ще більшу ескалацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...