• Головна
  • Повітряні сили зафіксували у небі над Україною екіпаж Санти, - ФОТО
12:30, 25 грудня 2022 р.

Повітряні сили зафіксували у небі над Україною екіпаж Санти, - ФОТО

Повітряні сили зафіксували у небі над Україною екіпаж Санти, - ФОТО

Санта Клаус напередодні католицького Різдва вилетів із Північного полюса, щоб розвезти подарунки. Не забув він і про Україну, проклавши свій маршрут через нашу країну.

Про це повідомляє Об'єднане командування повітряно-космічної оборони північноамериканського континенту (НОРАД), яке за традицією відстежує пересування Санта Клаусу, передає редакція. 

Зазначимо, що військові використовують системи радіолокаційних станцій, супутники та винищувачі для визначення розташування Санта Клауса. На веб-сайті Flightradar24 видно, як Санта Клаус пересувається. За годину до Різдва його відстежили й над тереторією України.

На фб-сторінці Командування повітряних сил ЗСУ увечері було опубліковано жартівливий пост: "Повітряні Сили вітають Santa у повітряному просторі України та гарантують безпечний політ!". 

До нього було додано скрін с Flightradar24, на ньому видно, що маршрут Санти пройшов між Вінницею та Хмельницьком.

Повітряні сили зафіксували у небі над Україною екіпаж Санти, - ФОТО, фото-1

Відповідно до традиції, Санта Клаус вирушає у навколосвітню подорож 24 грудня, напередодні західного Різдва. Під час подорожі Санта встигає відвідати більшість країн світу, а також роздати кілька мільярдів подарунків. На сайті в режимі реального часу показується шлях чарівника.

Традиція відслідковувати переміщення головного різдвяного персонажа зародилася ще 1955 року, коли в одній американській газеті з'явилося оголошення з номером телефону, зателефонувавши на який можна було "поговорити із Сантою". Однак в оголошення вкралася помилка. В результаті діти стали потрапляти до штаб-квартири командування ППО континентальної частини США (попередника НОРАД), після чого, починаючи з 1958 року, військові взяли на себе святковий обов'язок щорічно повідомляти всіх бажаючих про пересування Санта Клауса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...