• Головна
  • Ювілей «Щедрика»: створив його композитор з Дніпропетровщини
17:30, 6 грудня 2022 р.

Ювілей «Щедрика»: створив його композитор з Дніпропетровщини

Ювілей «Щедрика»: створив його композитор з Дніпропетровщини

Ювілей «Щедрика». 100 років з першого виконання твору в США. Музичний твір став всесвітньо відомим. Але створив його композитор з Дніпропетровщини, передає редакція 056.

Василь Коваль диригент Дніпропетровського театру опери та балету розповів, що Микола Леонтович, дуже талановитий композитор і наш земляк. Він є автором «Щедрика». І завдяки саме українській діаспорі 100 років тому у США відбулась прем’єра цього твору. 

З нагоди ювілею виконання «Щедрика» у Дніпропетровському театрі відбувся концерт. Його родзинкою став дитячий хор.

«Коли виникла ідея створення дитячого хору влітку, мені всі казали, що зараз не на часі, що небезпечно. Втім, ми все ж створили хор, дітям у ньому дуже подобається. І коли тривога, ми спускаємось в наше укриття, яке було сертифіковане за нормами безпеки», - зазначив Костянтин Пінчук керівник театру.

Серед виконавців дитячого хору є діти вимушених переселенців. Вони безкоштовно займаються на репетиціях та беруть участь у концертах.

«Я побачила об’яву на театрі, прийшла, мене прослухали і взяли. Мені тут дуже подобається. Окрім виступів, я ще й знайшла тут друзів», - говорить 14-річна Саша з Краматорська.

Діти мають великий ентузіазм до занять. Вони стали частиною колективу і знайшли нових друзів.

«Я ніколи не була у такому великому хорі, як цей. Дуже подобається, і я також знайшла в хорі друзів», - розповіла 8-річна Катруся з Бахмуту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...