• Головна
  • У Латвії анулювали ліцензію телеканалу "Дощ"
11:30, 6 грудня 2022 р.

У Латвії анулювали ліцензію телеканалу "Дощ"

У Латвії анулювали ліцензію телеканалу "Дощ"

За заклик підтримати російську армію на російському телеканалі "Дощ" Латвія анулювала ліцензію. Рішення ухвалене "у зв'язку з загрозою національній безпеці та громадському порядку". "Дощ" має припинити мовлення у Латвії 8 грудня.

Про це повідомив голова Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) Латвії Івар Аболіньш.

"Оцінюючи сукупність порушень, NEPLP переконалося, що керівництво "Дощу" не розуміє і не усвідомлює значущості та серйозності порушень, тому не може діяти на території Латвії", - заявив Аболіньш агентству Leta.

У своєму мікроблозі Twitter він також додав, що "закони Латвії повинні дотримуватися та поважати все".

Телеканал "Дощ" був заблокований у росії за кілька днів після початку вторгнення, як і багато інших незалежних ЗМІ, був змушений припинити роботу. У червні стало відомо, що "Дощ" отримав ліцензію на мовлення у Латвії, куди переїхали журналісти низки незалежних російських видань. У липні телеканал оголосив, що поновлює мовлення.

Декілька днів тому у влади Латвії виникло кілька претензій до телеканалу. Так, NEPLP наклав на "Дощ" штраф у 10 тисяч євро за показану в ефірі карту з Кримом у складі росії, а також вживання слів "наша армія" стосовно збройних сил рф. При цьому NEPLP наголосив, що це вже не перша претензія до цього телеканалу.

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс закликав анулювати посвідки на проживання співробітників телеканалу після того, як ведучий Олексій Коростелев обмовився у прямому ефірі.

У випуску програми "Тут і зараз" від 1 грудня прозвучала фраза ведучого телеканалу: "Надсилайте нам повідомлення на пошту [email protected] або пишіть нам у наш Telegram-бот. <...> Ми сподіваємося, що багатьом військовослужбовцям у тому числі ми змогли допомогти, наприклад, з оснащенням та просто з елементарними зручностями на фронті”.

Його фраза про те, що канал "зміг допомогти" мобілізованим росіянам "на фронті", була витлумачена буквально - як свідчення сприяння військовій агресії Москви проти України. Служба державної безпеки Латвії розпочала перевірку щодо "Дощу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...