• Головна
  • Море на нашому боці, посилюється шторм: рф вивела на бойове чергування в море 18 кораблів з Калібрами
13:30, 3 грудня 2022 р.

Море на нашому боці, посилюється шторм: рф вивела на бойове чергування в море 18 кораблів з Калібрами

Море на нашому боці, посилюється шторм: рф вивела на бойове чергування в море 18 кораблів з Калібрами

Триває двісті вісімдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення. Наразі на значній частині України оголошено повітряну тривогу. Країна-агресор росія тримає в Чорному морі чотири ракетоносії з крилатими ракетами Калібр. Проте штормова погода заважає загарбникам ефективно застосовувати свій флот проти України.

Про це розповіла в ефірі загальнонаціонального телемарафону начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, передає редакція. 

Наталія Гуменюк відмітила, що вона часто повторює, що море на нашому боці, й цього разу також. Нарощуються штормові погодні умови, посилюється вітряна обстановка. 

Гуменюк уточнила, що агресор наразі вивів на бойове чергування в море 18 кораблів.

"Вони майже всі намагаються вивести з бази, оскільки це може бути дуже небезпечно з позиції шторму, – заявила вона.

За словами Гуменюк, серед чотирьох ракетоносіїв рф, які перебувають на бойовому чергуванні, два підводні. На їхньому борту можуть перебувати 24 крилаті ракети Калібр.

"Це 24 ракети типу Калібр, які готові для використання. Треба розуміти, усвідомлювати і пам’ятати, що ворог може практикувати масовані ракетні удари, які вони полюбляють робити саме з комплексу озброєння надводного, підводного та повітряного базування. Тому до сигналів повітряної тривоги ставимося дуже серйозно", – закликала Гуменюк.

В разі оголошення тривоги виконуйте необхідні заходи та алгоритми, проте не панікуйте, оскільки паніка – це також зброя ворога.

Востаннє рф здійснила масовану ракетну атаку на енергосистему України 23 листопада. Наразі ж існує загроза нового удару.

Як наголошували в Оперативному командуванні Південь, імовірність такої атаки окупантів висока, і вона може бути дуже масованою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...