• Головна
  • Масове відключення тепло- та електропостачання в Україні: новий фейк рф
09:30, 1 грудня 2022 р.

Масове відключення тепло- та електропостачання в Україні: новий фейк рф

Масове відключення тепло- та електропостачання в Україні: новий фейк рф

В Україні очікується важка зима і це використовують ворожі Телеграм-канали. Наразі вони почали поширювати наратив, що для проходження зимового періоду Україні не вистачить обсягів газу та вугілля. За ворожими повідомленням це загрожує масовим відключенням споживачів від тепло- та електропостачання.

Редакція розбиралася чи відповідає це дійсності. 

Почати треба з того, що взагалі не можна довіряти лише інформації, яку поширюють пересічні Telegram-канали. Користувачам цього месенджерах іноді важко розрізняти серед них ворожі, бо вони гарно маскуються. Слід пам'ятати, що довіряти таким повідомленням можна лише на офіційних сторінках і каналах. 

Наразі у період масового знеструмлення в Україні ворог ще підігріває залякування про відсутність тепла. Це свідома дезінформація кремля, який використовує цю тему як засіб політичного тиску і намагається шляхом провокування паніки посіяти зневіру у спроможність влади забезпечити наявність тепла та електроенергії у житлах українців, замовчуючи про обстріли, які й провокують зникнення тепла та світла.

Насправді все зовсім інакше. Напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що в країні достатньо пального, щоб стабільно подолати зиму. Також він додав, що в зиму ми входимо з 14 млрд. куб. м газу в сховищах і з 1,3 млн. тонн вугілля на складах.

Крім того, внесені ВР України зміни до бюджету передбачають додаткове виділення 12,7 млрд. грн. на закупівлю природного газу для проходження опалювального сезону, – за рахунок кредиту Канади.

Тобто енергетичних ресурсів, зокрема пального, в Україні достатньо, щоб стабільно пройти зиму.

Щодо пального, то Мінекономіки не передбачає його дефіциту на тлі збільшення імпорту дизельних та бензинових генераторів. 

Уряд перебуває в постійному діалозі з мережами пального й уважно стежить за балансом імпорту та споживання.

Наголошуємо ще раз: довіряйте лише перевіреним джерелам інформації. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...