• Головна
  • Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму
14:00, 23 листопада 2022 р.

Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму

Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму

23 листопада Європейський парламент проголосував за резолюцію, в якій росія проголошена державою-спонсором тероризму за її повномасштабну війну проти України та воєнні злочини. Голосування відбулося близько полудня. В цей час рф доводила, що рішення парламентарів вірне та здійснила масштабну ракетну атаку по нашій країні.

Про це повідомляє сайт 056.

Рішення про за резолюцію підтримали 494 європарламентарі, 58 були проти, 44 утрималися. Також було узгоджено текст резолюції.

"Європарламент рішуче засуджує воєнні злочини та акти терору проти цивільного населення, вчинені рф та її поплічниками для досягнення руйнівних політичних цілей в Україні та на території інших країн, і визнає росію державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує терористичні методи", – йдеться в резолюції.

Зазначимо, це зроблено "у спробі підготувати ґрунт для притягнення президента путіна та його уряду до відповідальності перед міжнародним трибуналом", йдеться у пресрелізі, який передував голосуванню.

Нагадаємо, раніше ми писали, що парламентська асамблея НАТО визнала росію державою-терористом та закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал для покарання російських злочинців. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...