• Головна
  • Шламові насоси як відмінний варіант для побутових та промислових завдань
Новини компаній
12:00, 23 листопада 2022 р.

Шламові насоси як відмінний варіант для побутових та промислових завдань

Новини компаній

Якщо перед вами стоїть завдання відкачати воду з абразивними частинками, звичайна мотопомпа не допоможе. Потрібний занурювальний шламовий насос - йдеться про потужне обладнання, яке при правильному використанні здатне з легкістю перекачати гідросуміші, що містять ґрунт, пісок та інші елементи. Популярність такого насосу багато в чому пов'язана з його продуктивною роботою, мінімальною тратою електроенергії, довговічністю та швидкою окупністю  при постійній та регулярній роботі.

Шламові насоси як відмінний варіант для побутових та промислових завдань, фото-1

Чому багато хто вибирає шламові насоси та як вони працюють?

Вищеописане обладнання використовується переважно для перекачування гідросумішей, що містять різні тверді частинки. Для шламового  занурювального насосу характерно безліч переваг, що забезпечили таку популярність та затребуваність:

  • Довговічна робота, висока стійкість до зношування. Для виготовлення корпусу використовуються матеріали, здатні витримати солідні навантаження та працювати в агресивних умовах. Це значно подовжує експлуатаційний термін пристроїв.

  • Гарна продуктивність. Навіть якщо потрібно перекачувати великі обсяги рідини, шламовий насос впорається з цим завданням.

  • Відносно невеликі розміри. Вам не доведеться виділяти багато місця для зберігання обладнання.

Шламові насоси як відмінний варіант для побутових та промислових завдань, фото-2

Насос працює за досить простим принципом: після включення починають обертатись лопаті робочого колеса, що дозволяє захоплювати гідросуміш. Під впливом відцентрової сили рідина надходить у патрубок. Далі всмоктується нова порція гідросуміші. У кожної моделі насосу є обмеження по всмоктуванню твердих частинок, зазвичай такі занурювальні агрегати не перекачують надто великі елементи.

Для яких завдань використовують це обладнання?

Шламові помпи зарекомендували себе як універсальний пристрій, який активно використовують як для виконання побутових, так і промислових завдань. Вони чудово показують себе в тих сферах, де стандартним пристроям не вистачає потужності для роботи із забрудненою гідросумішю.

Один із ключових напрямків, де без подібних відцентрових пристроїв просто не обійтися, - це гірничо- видобувна сфера. В даному випадку необхідно регулярно відкачувати воду із шахт із забрудненою рідиною. Також обладнання використовують у металургійній галузі. Більш того, за його допомогою можна очищати дно відстійників, добувати пісок і глину, перекачувати в'язкі стоки, досушувати будівельні котловани й таке інше.

На що звертати увагу під час вибору?

Якщо ви хочете, щоб шламовий насос працював ефективно й справно, прослужив довгий термін і загалом виправдав ваші очікування, відповідально підходьте до питання його вибору та робіть акцент на:

  • Продуктивності. Цей параметр дає зрозуміти, за який час пристрій здатний перекачати той чи інший об'єм гідросуміші. Високий показник призведе до більш продуктивної роботи, але в такому разі обладнання споживатиме багато електроенергії.

  • Матеріалі. Основними матеріалами виготовлення корпусу є чавун чи нержавіюча сталь. Для хімічно-агресивних речовин краще придбати насос у корпусі із композитних матеріалів.

  • Виробнику. На окрему увагу заслуговує шламовий насос Цурумі від японського виробника зі світовим ім'ям. Це якісна й надійна модель, що чудово справляється з найбільш забрудненими гідросумішами та успішно застосовується для промислового використання.

Шламові насоси є досить потужними агрегатами, які приваблюють своєю універсальністю, відмінними експлуатаційними характеристиками, продуктивною роботою, що і робить їх настільки затребуваними в різних сферах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...