• Головна
  • Екстрені відключення світла: графіки стабілізаційних відключень в Дніпрі та області наразі не діють
08:45, 16 листопада 2022 р.

Екстрені відключення світла: графіки стабілізаційних відключень в Дніпрі та області наразі не діють

Екстрені відключення світла: графіки стабілізаційних відключень в Дніпрі та області наразі не діють

15 листопада в результаті ракетних ударів пошкоджено близько 30 об’єктів. Про це міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив в етері телемарафону. Він підкреслив, що завдана шкода ще оцінюється, зараз працюють фахівці на кожному з об’єктів, де сталося влучення ракет. Через завдані руйнування тривають аварійні відключення абонентів з метою стабілізації роботи системи. Ситуація серйозна, найсерйозніша за всю історію, але в Укренерго зберігають керованість системою. Це була найбільша атака в історії енергетики, від якої постраждали всі регіони України. 

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на Укренерго. 

Найбільш складна ситуація на заході Україні, а також у центральному і північно-східних регіонах. Для стабілізації енергосистеми Укренерго було застосовано аварійні графіки відключень. Це дозволило запобігти повному знеструмленню країни. Про це в ефірі Єдині новини сказав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. 

Ворог знову вразив українську енергомережу - під вогнем опинилися об’єкти по всій країні. З початку жовтня це вже шоста масована атака на енергетичну інфраструктуру країни, цього разу найбільша: біля ста ракет. Кожна ракета летіла з метою занурити Україну у темряву. Атака здійснена з цинічним розрахунком — в момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче справитися з навантаженням.

Наразі енергетики відновлюють об’єкти і працюють над ремонтами, щоб забезпечити постачання.

В ДТЕК Дніпровські електромережі повідомили, що через вчорашні ракетні обстріли з боку рф, за розпорядженням НЕК Укренерго, вимушені проводити екстрені відключення світла. Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні.

Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють! 

В компанії просять набратися терпіння та зберігати спокій. Енергетики країни роблять все можливе, щоб покращити ситуацію. В компанії також попросили всіх клієнтів максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06.00 до 11.00 та ввечері з 17.00 до 23.00. Бізнес-клієнтів просять свідомо ставитися до вимог скорочення споживання електроенергії та обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Енергетики відразу приступили до відновлення живлення споживачів та пошкоджених мереж та електростанцій. Ми працюватимемо цілодобово, щоб повернути світло, яке намагаються у нас відібрати рашисти.

Водночас, наступні декілька дні будуть важкими: наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж. Тому, в компанії просять з розумінням ставитися до відключень, які будуть впроваджуватися по мірі необхідності, а також не полишати звичку економно використовувати електроенергію.

Ворог жорстокий і ми розуміємо, що на цьому він може не зупинитися. У енергетиків є план реагування на різні ситуації, у тому числі й найгірші. Водночас українцям треба бути готовими до значних перерв в енергопостачанні та мати необхідний запас води, заряджені пристрої та павербанки. 

Набирайте запаси води, заряджайте акумулятори і мобільні телефони. Це дасть енергетикам час робити свою роботу: задіювати резервні схеми заживлення тримати баланс в енергомережі.

Тримаємо разом #Енергетичнийфронт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...