• Головна
  • Жителів зі звільнених територій Херсонщини евакуюють до Кривого Рогу та Миколаєва
11:00, 15 листопада 2022 р.

Жителів зі звільнених територій Херсонщини евакуюють до Кривого Рогу та Миколаєва

Жителів зі звільнених територій Херсонщини евакуюють до Кривого Рогу та Миколаєва

Жителів звільненого від російських окупантів Херсона та населених пунктів в області просять евакуюватись на безпечні території. Зараз для цього розробляють напрямки на Миколаїв та Кривий Ріг, формують спеціальні автобуси, які довозитимуть до великих міст, а далі люди їхатимуть на захід України чи куди побажають.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу.

"Територіальні громади, місцеві органи влади, а також волонтерські спільноти складатимуть списки охочих евакуюватися, ОВА формуватиме колони, тобто все має бути під супроводом, небезпека залишається. Звичайно, це все буде за кошти держави, в тому числі військових адміністрацій", - сказала Верещук.

За її словами, евакуація з Херсонщини потрібна, тому що дуже важко буде пережити зиму на нещодавно звільненій від російських загарбників території Херсонщини, оскільки вони нищили енергетичну інфраструктуру.

"Ми не встигнемо відновити живлення настільки, щоб обігріти оселі з дітьми, хворими, маломобільними. Тобто це не буде масова евакуація. Але ті, хто хворіють, старші, залишились без опіки та піклування рідних, ми будемо радитись і робити все, щоб люди евакуювались, до прикладу, в Закарпатську чи Івано-Франківську область", - додала Верещук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новини Херсон #евакуація Херсон #новости Кривой Рог
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...