• Головна
  • На кордоні України та Румунії відкрили новий пункт пропуску
15:30, 10 листопада 2022 р.

На кордоні України та Румунії відкрили новий пункт пропуску

На кордоні України та Румунії відкрили новий пункт пропуску

10 листопада на українсько-румунському кордоні відкрили новий автомобільний пункт пропуску "Красноїльськ". Він буде використовуватися для пішохідного, автобусного автомобільного сполучення, окрім вантажного.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

"Вперше з часу відновлення незалежності України відбувається відкриття новозбудованого пункту пропуску (ПП) через державний кордон: на українсько-румунському державному кордоні в межах ділянки Чернівецької області відсьогодні починає роботу автомобільний пункт пропуску "Красноїльськ", - йдеться у повідомленні.

Початок роботи цього пункту - це не лише полегшення перетину кордону для громадян України та додаткові робочі місця, а й можливість розвантажити єдиний на Буковині пункт пропуску на кордоні з Румунією - "Порубне", де черга з вантажівок інколи могла сягати десятків кілометрів.

"Красноїльськ" зможе на добу пропускати 2 тис. громадян, 10 автобусів та 490 автомобілів, а згодом стане повноцінним вантажним пунктом пропуску. Наразі питання щодо створення необхідних інфраструктурних умов для автомобільного сполучення, у тому числі вантажного вже обговорюється з румунськими колегами.

Вже на 85% готовий і міжнародний пункт пропуску "Дяківці", також на кордоні з Румунією, там до кінця року завершиться виконання залишку робіт.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль показав фото з відкриття ПП "Красноїльськ". У заході, зокрема, взяв участь Прем'єр Румунії Ніколає Чуке.

Планувалося, що "Красноїльськ" буде використовуватися для пішохідного та автомобільного сполучення (до 3,5 тонни). Час роботи ПП - з 8 до 20 години.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...