• Головна
  • В 70% мешканців Дніпра та області проблеми із тиском: чому важливо його контролювати
18:00, 7 листопада 2022 р.

В 70% мешканців Дніпра та області проблеми із тиском: чому важливо його контролювати

В 70% мешканців Дніпра та області проблеми із тиском: чому важливо його контролювати

На Дніпропетровщині гіпертонічною хворобою страждають майже 70% населення. Але за допомогою до лікаря звертається тільки половина з них. Та якщо проблему ігнорувати, наслідки можуть бути надскладними. Один з ймовірних – інсульт.

Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА.

«Маємо в області майже вісім тисяч інсультів на рік. Найчастіше – це ускладнення гіпертонічної хвороби. Тиск треба контролювати. Знаєте, що він підвищений, ведіть щоденник. Двічі – тричі на день вносьте туди свої показники. Це допоможе підібрати «золотий» стандарт лікування», – пояснює експертка з кардіології департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Алла Гуленко.

Симптоми проблем із тиском - головні болі, нудота та запаморочення. Якщо ви їх помічаєте, то зверніться до лікаря. В разі, коли хвороба підтвердиться, то потрібно пройти курс лікування. Медикаменти можна безкоштовно отримати за програмою «Доступні ліки».

Гуленко зауважила, що нестабільний тиск – проблема не тільки людей старшого віку. За останні роки хвороба помолодшала.

Причин тому багато – хронічна втома, стрес. Раніше це були пацієнти старше п’ятдесяти років. Нині артеріальною гіпертензією до лікарів звертаються удвічі молодші люди. Тому контролювати артеріальний тиск треба починати вже після 30 років.

Щоб запобігти гіпертонічній хворобі, варто дотримуватися здорового способу життя. Відмовитися від шкідливих звичок та займатися спортом. Якщо вже з тиском є проблеми, треба дотримуватися медикаментозного лікування.

«Гіпертонічну хворобу можна контролювати. Допоможе у цьому дисциплінований прийом препаратів на регулярній основі. Це гарантія того, що людина зможе уникнути таких ускладнень, як інсульт. Про разову крапельницю чи експрес-курс лікування тут не йдеться», – розповіла Алла Гуленко.

Вона розповіла, що аби визначити тиск, треба заміряти його на обох руках. По три рази на кожній, з перервою у три хвилини. Потім вирахувати свою норму. Допомогти із цим може лікар. 

Нагадаємо,раніше ми писали коли в листопаді будуть магнітні бурі, які так чи інакше впливають на людей з гіпертонічними хворобами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...