• Головна
  • Українці напишуть радіодиктант єдності: коли та як долучитись
10:00, 9 листопада 2022 р.

Українці напишуть радіодиктант єдності: коли та як долучитись

Українці напишуть радіодиктант єдності: коли та як долучитись

За традицією щорічно на День української писемності та мови в нашій країні пишуть радіодиктант. Він пройде відбудеться 9 листопада. Текст диктанту для перевірки оприлюднять 10 листопада.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури.

«9 листопада на День української писемності та мови Суспільне мовлення запрошує всіх бажаючих приєднатися до Радіодиктанта національної єдності-2022. Мета радіодиктанту – об'єднати людей навколо України у всьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу», – йдеться у повідомленні.

Текст завжди унікальний, його розробляють спеціально, в середньому це 100-120 слів. Автор цьогорічного тексту – письменниця та режисер, член українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Для того, щоб написати радіодиктант, потрібно 9 листопада об 11:00 за київським часом включити одну з платформ:

  • Українське Радіо чи Радіо Культура;
  • телеканал Громадська Культура; діджитал-платформи Суспільного: Facebook-сторінка та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини;
  • програми suspilne.radio або Дію.

Радіодиктант пишеться від руки. Водночас приймаються тексти, написані шрифтом Брайля. Написаний диктант публікуйте в соцмережах із  гештегом #радіодиктант2022

Ви можете надіслати диктант на перевірку або дочекатися оприлюднення тексту. Надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.  

Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу [email protected] або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

11 листопада об 11:00 текст Радіодиктанту буде оприлюднено на сайтах Українського Радіо та Суспільного Мовлення. Цього ж дня у проєкті «Радіодиктант у деталях» у спільному ефірі Українське радіо та Радіо Культура о 13:10 зроблять аналіз складних місць і типових помилок цьогорічного Радіодиктанту з мовознавицею Ларисою Масенко.

Минулого року єдиною в Україні написала радіодиктант без помилок вчителька з Волинської області Галина Шура. Жінка працює у школі села Комарове району Ковеля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #радіодиктант єдності #9 листопада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...