• Головна
  • Українська збірна з футболу може поїхати на Чемпіонат світу 2022 як заміна Ірану
16:00, 21 жовтня 2022 р.

Українська збірна з футболу може поїхати на Чемпіонат світу 2022 як заміна Ірану

Українська збірна з футболу може поїхати на Чемпіонат світу 2022 як заміна Ірану

Збірна України з футболу може поїхати на Чемпіонат світу 2022 у Катарі як заміна збірній Ірану, котра близька до дискваліфікації через політичні процеси в цій країні.

Про це повідомляє сайт 056.

Керівництво ФІФА отримало вимогу усунути футбольну збірну Ірану від участі у чемпіонаті світу-2022 у Катарі. Група іранських спортивних діячів направила офіційний запит до найвищого футбольного органу із проханням призупинити діяльність Іранської футбольної асоціації.

"Жорстокість і войовничість Ірану по відношенню до власного народу досягли критичної точки, що вимагає беззастережного і твердого дистанціювання від футбольного та спортивного світу. Жінкам постійно відмовляють у доступі на стадіони по всій країні і систематично виключають із футбольної екосистеми Ірану, що різко контрастує із цінностями ФІФА. Якщо жінок не пускають на стадіони по всій країні, а Федерація футболу Ірану просто дотримується урядових вказівок і забезпечує їхнє дотримання, їх не можна розглядати як незалежну організацію, вільну від будь-якої форми або виду впливу, це є порушенням (статті 19) Статуту ФІФА. Рада ФІФА може і повинна негайно призупинити діяльність Ірану. Нейтралітет – не варіант", - сказано у листі.

Чемпіонат світу відбудеться у Катарі з 20 листопада до 18 грудня. Збірна України не зуміла пройти кваліфікації на ЧС, програвши у вирішальному матчі раунду плей-оф команді Вельсу (0:1).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #ФІФА #футбол Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...