Новини компаній
16:00, 23 жовтня 2022 р.

Як кодують від алкоголізму

Новини компаній

Серед різноманітних способів подолання алкогольної залежності відокремлюють кодування від алкоголізму в Дніпрі. Ця методика була свого часу дуже популярною, навіть передовою. До неї звертались всі, хто хотів позбутись шкідливої звички, а також родичі залежних. Втім, з часом з’явились інші методи, які прийнято вважати більш дієвими. Та головне зараз те, що кодування нікуди не зникло, воно використовується і по сьогоднішній день, і доволі успішно.

Що ж насправді відбувається під час процедури? Це залежить від обраної методики – так, видів кодування існує декілька, і фахівець обирає саме той, який, на його думку, може спрацювати найкраще. Звісно, перед цим відбувається бесіда з клієнтом, аби визначити суть проблеми.

Як кодують від алкоголізму, фото-1

Під кодуванням розуміють психотерапевтичний вплив на пацієнта. Це може бути:

  • Умовно-рефлекторна терапія для формування негативного ставлення людини до алкоголю;
  • Реконструктивна терапія;
  • Метод Довженко, який набув найбільшої популярності в Україні;
  • Гіпноз.

Тобто, кодування – це не завжди обов’язкове введення у гіпнотичний стан, як багато хто вважає. Хоча, звісно, навіювання присутнє в будь-якому разі. Людині потрібно сформувати негативне відношення до спиртних напоїв, щоб вона відчувала фізичний дискомфорт при бажанні «випити».

Наскільки висока ефективність?

Ефективність кодування залежить від декількох чинників. Дійсно, гіпнозу піддається далеко не кожна людина, приблизно на 30% людей в світі це взагалі не діє. Але тут мають значення й інші фактори:

  • Щире бажання клієнта позбутись негативної звички, тобто примус тут не недопустимий;
  • Не можна вживати алкоголь перед процедурою (терміни різні, в залежності від виду кодування);
  • Умови проживання людини – оточення дуже впливає на морально-психологічний стан клієнта, і при несприятливих умовах є значний ризик зриву;
  • Підготовка клієнта – саме тому проводиться попередня детоксикація від алкоголю;
  • Кваліфікація психотерапевта.

Останній пункт є вкрай важливим. Власне, через відсутність необхідної кваліфікації серед наркологів, ставлення до кодування серед населення колись змінилось на негативне. Років 20-30 том працювали ті, хто не вмів кодувати, або не враховував цілу низку чинників. Результат був очевидний – людина зривалась та починала пити ще більше, ніж до лікування. А значить, потрібно звертатись лише до тих спеціалістів, які мають великий досвід у цій сфері, позитивні відгуки, звичайно – профілюючу освіту.

Окремо варто сказати про різні побоювання. Наприклад, про гіпноз. Багато хто вважає це небезпечним, мовляв, під гіпнозом пацієнт може здійснити щось погане – розповісти сімейні таємниці, винести коштовності з дому аби передати психотерапевту, стати повністю залежним від фахівця. Це – нісенітниці. Навіть під сильним гіпнозом людина ніколи не зробить того, що вона не зробила б при повній свідомості. До того ж, такий випадок став би відомим, а психотерапевта було б притягнуто до кримінальної відповідальності.

Додаткові дії, крім кодування

Звісно, саме лише кодування від алкоголізму Дніпро не завжди розглядається, як окремий метод. Окрім психотерапевтичного впливу також не зайвим буде провести очищення крові, різноманітні процедури, направлені на оновлення організму після років вживання алкоголю. Потрібне повне відновлення тіла, а також переосмислення життя. В цей час велике значення має підтримка людини близькими та друзями, турбота та розуміння.

Також проводиться робота з психологом, щоб позбутись морально-психологічних проблем, які стали причиною зловживання спиртними напоями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...