• Головна
  • Жіночий алкоголізм – чи складно його позбутись?
Новини компаній
12:06, 22 жовтня 2022 р.

Жіночий алкоголізм – чи складно його позбутись?

Новини компаній

З кожним роком лікування алкоголізму Дніпро стає все більш популярним. Зловживання спиртними напоями дійсно є проблемою для багатьох родин, але найбільше складнощів викликає жіноча звичка. Хоча вважається, що така залежність притаманна більшою мірою чоловікам, насправді, вона виникає незалежно від статі. Вся справа в умовах проживання, оточенні, внутрішнім можливостям організму та психологічному стані. Відомі випадки, коли навіть успішна людина, яка ніколи не зловживала спиртним, починає страждати на алкоголізм.

В основі жіночої залежності лежать такі чинники:

  • Намагання сховатися від реальності та побутових чи життєвих проблем;
  • Більш швидкий темп розвитку проблеми;
  • Менші здатності організму до спротиву пагубній звичці.
Жіночий алкоголізм – чи складно його позбутись?, фото-1

Сюди ж можна додати підвищену емоційність, яка часто провокує зриви, викликає бажання чогось яскравого та незвичайного (вечірки, свята, походи до клубів тощо). Тобто, коли жінці стає самотньо або якась ситуація викликає емоційний підйом/спад, стає дуже важко втриматись від необміркованих вчинків.

Тому, при появі перших симптомів, треба невідкладно звернутись до фахівців, які зможуть призначити ефективне лікування жіночого алкоголізму. На щастя, це не так важко зробити, адже у Дніпрі є кваліфіковані спеціалісти з даного напрямку.

Особливості лікування жінок від алкоголізму

В цілому, схеми лікування майже однакові. Програми можуть відрізнятись скоріш індивідуальними особливостями людини, а гендерною приналежністю. Однак помічено, що в більшості випадках, працювати з жінками легше. Це обумовлено тим, що клієнтки більш відкриті до роботи з психологами, їм самим цікаво пройти психотерапевтичний курс, виявити причини захворювання, тоді як чоловіки звикли все тримати в собі, а до психологів ставляться упереджено та з недовірою.

З іншого боку, жіночий організм слабкіший, тому алкоголь впливає сильніше, порушується і гормональний фон від постійного вживання спиртних напоїв, і імунна система. Спеціалісти враховують це, призначаючи ті чи інші медикаменти.

Дуже важливою є робота з психотерапевтом. Потрібно певний час корелювати емоційність пацієнтки, навчити її долати життєві перешкоди шляхом самовладання, знизити рівень імпульсивності тощо. Який час займе лікування жіночого алкоголізму Дніпро – заздалегідь неможливо передбачити. Це залежить від стану людини, стадії хвороби та готовності пацієнтки до роботи. Тут важливо не поспішати, а реально отримати бажаний результат і уникнути зриву в майбутньому.

Основні етапи лікування

Коли клієнтка звертається до наркологічної клініки, все відбувається у кілька етапів. Зазвичай це виглядає так:

  • Консультація – онлайн, телефоном або під час приватного візиту;
  • Первісний огляд у фахівця, обстеження, здача необхідних аналізів;
  • Вибір програми чи курсу лікування відповідно до індивідуальних особливостей пацієнтки та на основі отриманих даних обстежень;
  • При необхідності – госпіталізація у стаціонар (найкращий варіант завдяки більшої ефективності);
  • Медичні процедури по очищенню організму від залишків етанолу та токсичних речовин;
  • Психокорекція, виявлення глибинних причин алкогольної залежності, формування у жінки відрази до спиртних напоїв;
  • Підтримка пацієнтки від можливих зривів.

Слід зазначити, що на всіх етапах жінці потрібна сильна підтримка близьких, розуміння, пробачення образ. Позбутись алкоголізму – складно, це потребує неабияких моральних сил, тому варто не залишати людину наодинці з її проблемою. А спеціалісти клініки проконсультують близьких щодо потрібних дій з їх боку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...