• Головна
  • Атака іранських дронів-камікадзе: що українцям зробити, аби вберегтися
12:30, 6 жовтня 2022 р.

Атака іранських дронів-камікадзе: що українцям зробити, аби вберегтися

Атака іранських дронів-камікадзе: що українцям зробити, аби вберегтися

Війська рф продовжують терор цивільного населення України використовуючи іранські дрони-камікадзе для ударів по містах. Першим містом, по якому був завданий удар ними стала Одеса, яку до цього рашисти обстрілювали з "Іскандерів", "Калібрів" та "Оніксів".

Редакція розкаже як захиститися від атаки дронів. 

Проблема протидії цій новій загрозі стає доволі важливим питанням. Зокрема детальний аналіз Shahed-131 показав, що він має відносно низьку собівартість та використовує цивільні компоненти. Фактично підсканційна рф, за прикладом аналогічно підсканційного Ірану, цілком може налагодити масовий випуск таких дронів-камікадзе. Хоча з огляду на примітивність та відсутність систем наведення Shahed-136 та Shahed-131 скоріш правильніше класифікувати як "літако-снаряди".

Спікер Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначає, що дрони запускаються з півдня країни, тому варіант з тим, що рф вирішила запускати ці дрони з території Білорусі поки що відпадає. Ці дрони "вміють" долати щонайменше 400 км – якщо припустити, що по Білій Церкві "літаючі мопеди" були запущені з тимчасово окупованого Херсону. Разом з тим, не варто відкидати, що БПЛА все ж таки запускають з Криму – тоді дронам треба було пролетіти щонайменше 520 км.

російська армія використовує дрони-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва. Отже, як розпізнати наближення такого дрона? 

Вони гучні – коли наближаються, у повітрі добре чутно звук, схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопили.

Як поводитись у випадку такої атаки:

  • Почули звук двигуна десь поруч – оцініть становище навколо й тримайтеся подалі від адміністративних будівель, стратегічних та військових об’єктів.
  • Знайдіть укриття та перечекайте атаку.
  • Якщо укриття далеко, дотримуйтесь правила «двох стін», які мають відділяти вас від небезпеки.

Найкраще під час можливої атаки — перебувати в спеціально облаштованому сховищі. Якщо такого поблизу нема, ховайтесь у підвалах чи цокольних поверхах будинків, підземних паркінгах та переходах. 

Якщо ви потрапили під обстріл на вулиці, знайдіть будь-який виступ, заглиблення в землі або канаву. Укриттям на вулиці також може стати бетонна сміттєва урна або сходинки.

Лягайте на землю та закрийте голову руками. Прийміть позу ембріона, розверніться ногами в бік стрілянини, прикривши голову руками, та відкрийте рот. 

Якщо знайшли приміщення, обирайте місце в кутку та недалеко від виходу для того, щоб миттєво залишити будинок у випадку попадання снаряда. Залишайтеся в укритті мінімум 10 хвилин після завершення обстрілу, адже існує загроза його відновлення.

Не залишайтесь в транспорті під час обстрілу. Вийдіть та відбіжіть подалі від дороги. І там знайдіть можливе укриття.

Ховатися в під’їздах, під арками, на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій також небезпечно. Намагайтеся не ховатися за автомобілями або кіосками: вони часто стають мішенями.

За минулу добу зенітники скоротили кількість ворожих безпілотників-камікадзе "SHAHED-136" на дев'ять одиниць 

Уночі, з 5 на 6 жовтня російські окупаційні війська вчергове атакували безпілотниками-камікадзе "Shahed-136" південь країни. Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю повітряного командування "Південь". 

Дев’ять дронів-камікадзе знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь".

Збито ще три  безпілотники: два "SHAHED-136" та «MOHAJER-6».

06 жовтня, в проміжок часу з 09:00 до 11:30, на підльоті з моря до Миколаївщини, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" ліквідовано два ворожих дрони-камікадзе "Shahed-136" та один ударний безпілотник «Mohajer-6».

Загроза ракетної небезпеки та атаки ворожих ударних дронів залишається актуальною. Не нехтуйте власною безпекою, дослухайтесь до сигналів повітряної тривоги, дійте чітко й оперативно.

Додамо з посиланням на видання Сіньхуа, що спікер МВС Ірану Насер Канаані офіційно відхрещується від поставок рф Іранських дронів, відзначаючи, що ця інформація є "необґрунтованою", попри те, що наразі є низка доказів застосування цих дронів в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
З 24 лютого на Україну було здійснено підлий напад. З цього моменту житя українців поділилася на до та після. Наразі виникають ситуації, які нам мирному населенню не відомі. Тож надає о поради, які можуть врятувати життя.
Оголошення
live comments feed...