• Головна
  • "Треба було, щоб ворог думав, що ми на своїх звичайних базах, куримо траву": Залужний розповів, як ЗСУ зустрічали війну
13:30, 27 вересня 2022 р.

"Треба було, щоб ворог думав, що ми на своїх звичайних базах, куримо траву": Залужний розповів, як ЗСУ зустрічали війну

"Треба було, щоб ворог думав, що ми на своїх звичайних базах, куримо траву": Залужний розповів, як ЗСУ зустрічали війну

Головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний дав інтерв’ю американському TIME. Він заявив, що Україна готувалась до війни і боротиметься "до останньої краплі крові", але її перемога "не буде фіналом", повідомляє редакція.

"Виходячи з того, що я безпосередньо знаю про росіян, наша перемога не буде фіналом. Наша перемога буде можливістю видихнути і підготуватись до наступної війни", – сказав головнокомандувач.

Він зрозумів, що для нього війна розпочалася у 2014 році. Але він знав, що вона піде далі і повномасштабне вторгнення неминуче.

"Запах війни неможливо сплутати. І він уже був у повітрі", – сказав Залужний.

Він підтвердив, що Україна готувалась до війни, однак не хотіла, щоб про це дізнались росіяни.

"Я побоювався, що ми втратимо елемент несподіванки. Нам треба було, щоб ворог думав, що ми всі розміщуємось на своїх звичайних базах, куримо траву, дивимось телевізор і розміщуємо дописи у фейсбуці", – сказав головнокомандуючий.

Після початку широкомасштабного вторгнення він мав дві головні стратегічні цілі.

"Ми не мали допустити, щоб впав Київ. А на всіх інших напрямках нам довелося пролити їхню кров, навіть, якщо у певних місцях це вимагало втрати територій", – зазначив Залужний.

За його словами, ЗСУ хотіли дозволити росіянам просунутися, а потім знищити їхні колони на фронті та лінії постачання в тилу.

"Вони просто загнали своїх солдатів на бійню. Вони вибрали сценарій, який найбільше влаштовував мене", – пояснив Залужний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...