• Головна
  • Нескорений Маріуполь – це Україна: у великих містах відбулася акція солідарності
18:00, 24 вересня 2022 р.

Нескорений Маріуполь – це Україна: у великих містах відбулася акція солідарності

Нескорений Маріуполь – це Україна: у великих містах відбулася акція солідарності

Біля центрів «ЯМаріуполь» у Києві, Дніпрі, Одесі, Львові й Тернополі зібралися учасники заходу з синьо-жовтими прапорами і чітким сигналом світу – Маріуполь був, є та буде українським, повідомляє редакція. 

Міський голова Вадим Бойченко повідомив, що сотні тисяч родин чекають звільнення рідного міста від окупантів та повернення додому. Так і буде!

В окупованому місті й досі залишаються люди за різними причинами, але вони чекають на ЗСУ та вірять в Україну.

Минулоріч саме у цей день маріупольці відзначали народження рідного міста. Нині воно в окупації, а його мешканці розкидані по всьому світові. Ті, хто знайшов прихисток на Дніпропетровщині, зібралися на мирну акцію. У цю символічну для них дату вирішили нагадати – Маріуполь був, є та буде українським. Не змінять цього жодні псевдореферендуми.

У Головному управлінні розвідки МО України інформують, що окупанти готують організаційні заходи та намагаються створити хоча б видимість легітимності оголошених референдумів на тимчасово зайнятих територіях.

В окупованому Маріуполі планується проводити референдум так званими «комісіями» до складу яких входитимуть місцеві колаборанти, представники окупаційних адміністрацій і військові зс рф. Вони здійснюватимуть обходи будинків згідно зі складеними списками бажаючих отримати «гуманітарну допомогу». Місцевих мешканців переконують, що «назад дороги немає» і всім, хто брав «гуманітарку», доведеться голосувати.

В Маріуполі «штаб підготовки до референдуму» розгорнуто в одному з торговельних центрів. Його дії повністю координуються представниками партії «єдина росія».

Загалом, щоб уникнути ураження артилерією українських Сил оборони, всі центри підготовки до псевдореферендуму на окупованих територіях розміщуються в приміщеннях з великим зосередженням цивільного населення.

Задля ідеолого-пропагандистської обробки населення окупанти організовують низку заходів «військово-патріотичного виховання». Головна цільова аудиторія – місцева молодь, яка в більшості не виявляє інтересу до російської ідеології.

У місті Гола Пристань Скадовського району Херсонщини пройшов «молодіжний форум» під лозунгом «ми разом із росією». Для участі в ньому залучено учнів середніх та старших класів. В Маріуполі планує відкрити своє відділення всеросійська громадська організація ветеранів «бойове братство». ГО «ветерани десантно-штурмових підрозділів республіки башкортостан» звернулась до гауляйтера міста костянтина іващенка із проханням виділити приміщення для військово-патріотичного клубу «юний десантник – ратник» та дитячої навчально-тренувальної бази.

Щодо тих, хто вийшов на акції на підконтрольній теріторіїї України то у кожного, своя історія. Та трагедія у них одна на всіх. Вони втратили те, що будували все життя – дім і рідне місто.

Маріуполь – це Україна і жоден фейковий референдум цього не змінить. Маріупольці вірять в ЗСУ та у повернення до українського Маріуполя. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...