• Головна
  • Чому розрізання метала лазером є краще, ніж звичайна обробка
Новини компаній
11:00, 13 вересня 2022 р.

Чому розрізання метала лазером є краще, ніж звичайна обробка

Новини компаній

Різання метала лазером – відома і поширена технологія, що використовується ще з кінця 60-початку 70 років. Однак поширення вона набула не так давно, оскільки для комерційного використання це обладнання є вартісним. А також складним у обслуговуванні. Саме тому лазерная резка металла має особливе технологічне забезпечення. Водночас така обробка листового металу гарантує швидке переналаштування і високу точність. Спеціалісти компанії «Лазернет» пропонують якісну обробку листового метала за допомогою лазерного різання. Така робота потребує не лише знань, потужного обладнання, але і певної інфраструктури. Станок з лазерним різанням листового метала – це виробнича система, технологічна лінія, яка забезпечена подачею газу та необхідністю отримання стабільного і потужного електричного навантаження.

На кожному підприємстві утримувати таку лінію немає сенсу. Однак скористатись послугами профільних спеціалістів, що працюють із такою технологією, є дуже вигідним рішенням.

Чому розрізання метала лазером є краще, ніж звичайна обробка, фото-1

Чому краще використати лазер для обробки, ніж вирізання за допомогою штампу чи преса

У лазерного розкроювання металу є ряд суттєвих переваг. Вони проявляються одразу в роботі із великими асортиментом металів та сплавів:

  • можна працювати з дуже крихкими металевими сплавами, такими як чавун та інші, оскільки різання металу не відбувається, а отже його структура не піддається тиску пресом чи різанню механічними способами;
  • лазерний станок для різання може розкроювати метал майже максимальної прокатної товщини;
  • у роботі лазерного різального станка немає помилок, оскільки він не може їх допустити завдяки програмуванню дій;
  • дуже висока точність різання, оскільки координати для різання встановлюються завдяки високоточній механіці;
  • обмежень щодо форми вирізання по металу практично немає – треба слідкувати, щоб під час різання площина не перетиналась перпендикулярно, тобто фігурне вирізання не завершилось підрізанням готової поверхні;
  • можливість заміни навіть для серійного виробництва процесу штампування та інших технологій виготовлення деталей і запасних частин.

Крім того, є суттєва економія щодо використання сировини:

  • дуже точне різання металу;
  • суттєве зниження собівартості продукції, завдяки скороченню постійних і змінних витрат;
  • мінімізація бракування.

Також використання лазерного різання скорочує кількість відходів внаслідок точного розкроювання металевих листів.

Така технологія різання листового металу використовується як для виготовлення точних запасних частин для обладнання, так і для вирізання сувенірів, логотипів компаній чи назв кафе. Тобто використати цю технологію можна як для побутових потреб, так і для промислового виробництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...