• Головна
  • Кодування від алкоголізму: що це таке
Новини компаній
10:35, 10 вересня 2022 р.

Кодування від алкоголізму: що це таке

Новини компаній
Кодування від алкоголізму: що це таке, фото-1

За останні кілька років тапка послуга, як кодировка от алкоголя в Днепре не тільки не втратила актуальності, а й навпаки, стала користуватися навіть більшим попитом. На це є безліч причин, але головна полягає в тому, що люди почали відчувати більше стресу, який пов'язаний і з економічними, і з політичними аспектами життя. Відповідно, суттєво збільшився обсяг вживання алкогольних напоїв, що призвело до посилення алкоголізму.

Враховуючи, що алкоголізм є хворобою, причому хронічного типу, подолати його швидко та просто не вдається. Тому вимагати від людини, щоб вона припинила пити – не має жодного сенсу, бо це просто неможливо. Тут потрібна допомога, і доволі якісна.

З іншого боку, аби людина захотіла вилікувати алкоголізм, вона повинна певний час побути тверезою. Але як це зробити, якщо запої йдуть один за одним? Ось тут і допоможе кодування.

Особливості кодування

Під кодуванням розуміють спеціальну методику впливу на клієнта, завдяки чому той перестає пиячити деякий час. Так, це тимчасова міра, і розглядати її, як спосіб назавжди кинути пити, не можна. Натомість, якщо проблема ставиться на паузу, і людина протягом певного часу живе без алкоголю, то більше шансів, що вона захоче пройти повний курс лікування. Як мінімум в цей час може бути проведена детоксикация от алкоголя.

Кодування буває наступних видів:

  • Психологічне;
  • Апаратне;
  • Медикаментозне.

Варто зазначити, що жоден з цих видів не може розглядатись як більш або менш ефективний. Все індивідуально. Комусь допоможе терапія з психологом, а комусь знадобиться медикаментозний вплив. Вибір того чи іншого способу кодування визначається виключно фахівцем на основі проведення діагностування.

Деякі хворі на алкоголізм відмовляються від кодування, пояснюючи це тим, що не хочуть бути загіпнотизованими. Або ж, що під впливом кодування можуть проявити себе неадекватно, і взагалі – це небезпечно для психіки. Насправді, це просто відмовки, адже жодної небезпеки для психологічного або фізичного стану людини процедура не приносить. Звісно, якщо її виконує професіонал. Саме тому варто звертатись лише до перевірених клінік, які мають відповідну репутацію.

Як підготуватися

Треба розуміти, що кодування – це не «чарівна паличка», і процедура не діє в будь-який момент при будь-яких умовах. До процедури потрібно готуватись. Це не складна підготовка, проте все рівно потребує часу та деяких зусиль.

Перш за все, необхідно відмовитись від вживання алкоголю певний час. Який конкретно – відповість спеціаліст після проведення попередньої бесіди. Однак людина повинна обов’язково бути тверезою, а також не в стані похмілля.

По-друге, варто пройти медичне обстеження. А саме – потрібно буде перевірити наявність серцево-судинних розладів, проблем з печінкою та нирками, психічні розлади, в тому числі епілепсію. Такі захворювання є протипоказаннями для проведення кодування. Втім, не треба бентежитись. Протипоказання для кодування зовсім не означає, що неможна подолати алкоголізм. Як було зазначено вище, це лише одна процедура, та й та тимчасова. Якщо людина хоче кинути пити, то їй зможуть допомогти в будь-якому разі, а для детоксикації протипоказань взагалі фактично немає.

В деяких випадках, перед кодуванням клієнту може бути рекомендовано знаходитись кілька днів у клініці, на стаціонарному режимі. Це дозволить втриматись від вживання спиртних напоїв, а професійна допомога буде надана в будь-який момент. Іноді навіть звичайна підтримка допомагає людині відмовитись від випивки, головне – аби було, кому цю підтримку надати. В клініці завжди присутні чергові лікарі, які зможуть допомогти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...