• Головна
  • Хостинг: який буває та як вибрати
Новини компаній
13:00, 11 вересня 2022 р.

Хостинг: який буває та як вибрати

Новини компаній

Люди, які хочуть запустити власний сайт та намагаються розібратися у всіх тонкощах, часто стикаються з різними проблемами. Одна з них полягає в тому, що людина не розуміє, як їй вибрати хостинг. Насправді така задача може бути доволі непростою. Особливо для когось, хто не дуже добре розбирається в цій темі. Розглянемо це питання більш детально.

Хостинг: який буває та як вибрати , фото-1

Зараз є кілька найбільш поширених варіантів хостингу. Це може бути:

  • Виділений фізичний сервер (Dedicated).
  • Віртуальний виділений сервер (VPS).
  • Віртуальний хостинг (Shared).
  • Хмарний хостинг (Cloud hosting).
  • Розміщення власного обладнання замовника у дата-центрі, який належить провайдеру (Colocation).

В першу чергу потрібно зрозуміти, який з цих варіантів краще за все підходить для розміщення вашого сайту. Після цього буде набагато легше обрати конкретну компанію, яка надає такі послуги.

Shared сервер

Даний сервер може розміщувати тисячі різних сайтів. Його особливість полягає в тому, що всі вони використовують для роботи однакове програмне забезпечення, а це значить, що у них у всіх абсолютно однакові можливості. Вам слід обрати такий варіант в тому випадку, коли у вас маленький сайт, який не буде використовувати багато потужності та займати багато місця. Такий вид хостингу є дуже поширений. Він користується популярністю переважно через те, що має невелику вартість.

VPS сервер

Цей варіант дуже схожий на попередній та все ж має декілька суттєвих відмінностей. В першу чергу він дає власнику сайту набагато більше можливостей. Він дозволяє використовувати для різних сайтів різне програмне забезпечення. Також налаштування тут більш гнучкі, тому їх можна встановити таким чином, щоб вони оптимально підходили для конкретного проекту. Система керування сервером більш схожа на ту, що діє для фізичних серверів.

Більш конкретні показники будуть залежати від обраного тарифу. Зазвичай компанії пропонують доволі багато тарифних планів, тому вибрати буде з чого.

Dedicated сервер

Обираючи такий варіант, ви можете отримати ще більше можливостей, оскільки в вашому розпорядженні буде цілий, виділений сервер, який буде знаходитися у дата-центрі. Які переваги це дає? Можливість самостійно вибрати як програмне забезпечення, так й операційну систему. Всі налаштування можна встановити згідно з вашими потребами.

У більшості випадків такому варианту надають перевагу, коли потрібно запустити великий проект. Це оптимальне рішення для магазинів та сайтів, де кожного дня буває величезна кількість відвідувачів.

Cloud hosting

Це декілька серверів, які були об’єднані в одну систему. Чому це вигідно? Тому що потужність, яку має отримати клієнт, він отримує відразу від декількох серверів, а не від одного. Завдяки цьому можна забезпечити максимальну надійність. Сайти на таких серверах будуть працювати без перебоїв навіть в екстрених ситуаціях. Такий варіант має й інші сильні сторони. Серед них в першу чергу слід виділити:

  • Оплата потужності. Ви оплачуєте тільки те, що використовуєте.
  • Автоматична зміна обсягу ресурсів. Вам не потрібно слідкувати за тим, скільки ресурсів використовується. Режим може змінюватися автоматично.

Colocation

Основна перевага такого варіанту полягає в тому, що він дає власникам сайту максимальну свободу. Оскільки це ваш власний сервер, ви можете робити з ним будь-що: використовувати будь-яке програмне забезпечення, міняти його, коли вам захочеться, міняти інші технічні параметри або навіть обладнання. А провайдер подбає про те, щоб все працювало та не було перебоїв в роботі ваших сайтів.

Оцінивши властивості різних варіантів, ви можете вибрати, який з них найкраще підходить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...