• Головна
  • Не тільки вбивають та травмують: вибухи боєприпасів можуть викликати онкологію
12:30, 5 вересня 2022 р.

Не тільки вбивають та травмують: вибухи боєприпасів можуть викликати онкологію

Не тільки вбивають та травмують: вибухи боєприпасів можуть викликати онкологію

Мало хто замислюється, що війна несе незворотній негативний вплив на навколишнє середовище. Найбільшу небезпеку створюють вибухи боєприпасів. Вони виділяють дрібні частинки сажі, які забивають альвеоли у легенях, що збільшує шанси на онкологічні захворювання. Те саме стосується і горіння військової техніки, снарядів та інших синтетичних речовин. Так вони завдають шкоду і тим, кого не ранили, хто знаходиться поруч, або ліквідує наслідки.

Про це повідомляє редакція з посиланням на OBOZREVATEL.

За пів року по Україні вже випущено близько 3,5 тисячі ракет. Вони залишають вирви, у яких відбуваються хімічні реакції.

"Азот або сірка, що утримуються в снарядах, з'єднуються з водяною парою – і в результаті випадають кислотними дощами. А те, що не встигло прореагувати, потрапляє прямо у вирву або поряд – на місці залишається сірка, важкі метали, можливо, навіть радіоактивні елементи.

В результаті ґрунт настільки забруднений, що людина, яка там вирішила посадити помідори чи інші сільгосппродукти, просто скорочує собі життя", - пояснив еколог Олексій Василюк

За його словами, будь-які сполуки сірки скрізь ставатимуть сірчаною кислотою, яку потім вдихають люди. А це – дрібні частинки сажі, які забивають альвеоли у наших легенях, що збільшує шанси на онкологічні захворювання. Те саме стосується і горіння військової техніки, снарядів та інших синтетичних речовин.

Про негативний плив на людей, які знаходяться біля вибуху детальніше розповів екоактивіст Олександр Коваль

"Ми знаємо, що у світі від хвороб, спровокованих азбестом, вмирає 100 тис. людей на рік. Це переважно будівельники. А тепер до них додадуться ще наші волонтери, військові, які надихалися цим пилом. Вони можуть зазнавати впливу зараз, а лише через кілька років захворювання проявиться", - сказав він.

Також екоактивіст додав, що через російську агресію в Україні зруйновано сотні споруд, які очищають воду. Це може призвести до потрапляння в річки, зокрема й Дніпро, неочищених стоків. Як результат – поширення інфекційних захворювань, алергії та навіть онкологія.

Нагадаємо, раніше ми писали, що війна в Україні може стати причиною екологічної катастрофи в Європі та Азії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...