• Головна
  • Створення реєстру жінок-військовозобов'язаних перенесли та пом'якшили
10:30, 22 серпня 2022 р.

Створення реєстру жінок-військовозобов'язаних перенесли та пом'якшили

Створення реєстру жінок-військовозобов'язаних перенесли та пом'якшили

В Україні перенесли створення реєстру жінок-військовозобов'язаних на 1 січня. Цю процедуру переносять з 1 жовтня у зв'язку з необхідністю поправок у законі. Зменшено кількість військово-облікових спеціальностей для жінок. Була пропозиція зробити їх на добровільній основі.

Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube.

"Ми вирівняли гендерне право. І сьогодні жінки мають повне право на добровільній основі підписувати контракт і отримувати будь-які військові спеціальності, які дозволяють освоювати їхні фізичні можливості. Механіком-водієм жінка може бути. А от заряджаючим, я, наприклад, сильно сумніваюся, це важка фізична робота (47 кг снаряд)", — сказав Жданов.

При цьому уже давно в Україні деякі жінки служать та навчаються у військових училищах. Наразі створюють реєстр жінок-військовозобов'язаних

"Його створення переносять з 1 жовтня на 1 січня у зв'язку з необхідністю поправок у законі. Зменшено кількість військово-облікових спеціальностей для жінок. Була пропозиція зробити їх на добровільній основі. Жінка може ставати на облік, може не ставати. Звичайно, це має давати якісь привілеї та мотивацію для того, щоб жінки ставали на облік", - зазначив експерт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...