• Головна
  • Окупанти продовжують обстрілювати мирні українські міста: головне за ніч по регіонах
10:30, 15 серпня 2022 р.

Окупанти продовжують обстрілювати мирні українські міста: головне за ніч по регіонах

Окупанти продовжують обстрілювати мирні українські міста: головне за ніч по регіонах

Розпочалася сто сімдесят третя доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Війська рф не припиняють терору цивільного населення України. Окупанти продовжують гатити з усіх видів озброєння по різним районам країни. В готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

російська армія масово атакувала Дніпропетровщину: розбите промислове підприємство, знищений об’єкт соціальної інфраструктури 

Два райони області потрапили під удари російських військ. Нікопольський район обстріляли з РСЗВ. По Синельниківському району прилетіли 4 ракети. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. 

По Нікопольському району ворог бив з «Градів». 

На Нікополь агресор випустив 20 реактивних снарядів». Поцілив по промисловому підприємству. Там серйозні руйнування. Через обстріл в одному з цехів сталася пожежа. Її загасили. Зруйнований склад. Пошкоджені склади з готовою продукцією, цехи, адміністративні приміщення, водовід та електромережа. Ніхто з людей не постраждав. 

По Марганецькій громаді також було випущено 20 пострілів з «Градів». Людей не зачепило. 

У Покровській громаді агресор влучив у підприємство енергетичної інфраструктури. На щастя, всі люди цілі. 

Синельниківський район зазнав ракетної атаки. Ворог вдарив чотирма ракетами С-300 по об’єкту соціальної інфраструктури. Він зруйнований. Всі деталі наразі з’ясовуються.

Також цієї ночі наші військові збили над областю російську крилату ракету. Через падіння уламків зайнялося 2 га сухих залишків пшениці, що лишилися після жнив. Рятувальники вогонь загасили. На місці утворилася воронка діаметром 4 м та глибиною 2 м. Поряд виявили безпечні уламки ракети. Пошкоджено два приватних житлових будинки. Ніхто не постраждав.

Обстріляні домівки та квартири – наслідки збройного «визволення» окупантів: на Запоріжжі поліція задокументувала 15 злочинів рф

 Ворожим вогнем накрило 16 приватних будинків та декілька квартир мешканців Пологівського та Запорізького районів.

Інформації щодо травмованих громадян не надходило.

Минулої доби, 14 серпня, до органів поліції надійшло 15 повідомлень про збройну агресію армії окупантів проти мирного населення запорізького краю. Ворог поцілив по місту Оріхів та селу Омельник на пологівському напрямку, та двом селам у Запорізькому районі. 

Мешканці Омельника повідомили про руйнації п’ятьох будинків. В них залишилися пошкодженими дахи, стіни та фасади. Значних ушкоджень зазнали господарчі споруди та гаражі. В деякі з них потрапили снаряди та повністю їх зруйнували. 

В Оріхові від розриву снарядів пошкодило дві квартири. Ударною хвилею в них потрощило вікна, балкони та майно всередині.

Також поліцейські зафіксували майже десяток повідомлень про обстріли сел Таврійське та Жовтеньке у Запорізькому районі. Військові країни-агресора цілеспрямовано цілили у будинки селян, внаслідок чого 11 господарів залишилися зі зруйнованим житлом. 

За фактами збройних злочинів правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Загалом упродовж доби поліцейські підрозділи опрацювали 645 заяв і повідомлень, які надійшли від громадян на спецлінію «102». 

Поліція Запоріжжя продовжує виконувати важливі завдання у безпековій сфері та контролює оперативну ситуацію. 

Відділ комунікації поліції Запорізької області. 

На Харківщині інтенсивні ворожі ракетні удари 

Цієї ночі ворог завдав інтенсивних ракетних ударів по Харкову та області. Близько 3 год ночі Штаб оборони зафіксував пуск більше 10 ракет з російського Бєлгорода. 

У Харкові ракети вдарили по Слобідському району, пошкоджено будівлю підприємства. Без постраждалих.

Попередньо: кілька ракет влучили в Мерефі. Пошкоджено об'єкт інфраструктури та промислову будівлю. Приліт ще 1 ракети зафіксували в Чугуєві. Деталі ще з'ясовують правоохоронці. 

Решта російських ракет до цілей не дісталися.

Протягом минулої доби російські окупанти продовжували артобстріли Харківського, Чугуївського, Богодухівського та Ізюмського районів області. 

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізували 3 цивільних. 

У Богодухівському - жінку 83 років, в Ізюмському – 29-річного чоловіка. Жінка 48 років поранена в Чугуївському районі. 

Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, промислові об'єкти, об'єкти інфраструктури. У Золочеві пошкоджене приміщення закладу освіти.

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії, ворог використовує реактивну та ствольну артилерію, танки, авіацію. Ворог намагався наступати в напрямку Тихоцьке-Долина, але відступив під вогнем наших захисників з втратами.

На Луганщині ЗСУ розбили штаб «вагнерівців»

Населені пункти області росіяни обстрілюють авіацією, ракетами, артилерію, РСЗВ, мінометами. ЗСУ розбили штаб «вагнерівців». 

На Донеччині під ворожими обстрілами міста і села

Під обстрілами – Костянтинівка, Слов'янськ, Авдіївка та низка інших міст і сіл. Пошкоджені три багатоповерхівки, 28 приватних будинків, приміщення Слов’янської ТЕС, фільтрувальна станція КП «Вода Донбасу», два автомобілі, гараж, ангар. 

По області троє загиблих, 13 поранених цивільних.

На Миколаївщині не вщухають обстріли

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:00 ранку 15 серпня 

М. Миколаїв: 

Вночі, 15 серпня, близько 02:40 Миколаїв зазнав ворожих обстрілів. Внаслідок чого пошкоджено навчальний заклад та готель на околицях міста. Попередньо без жертв та постраждалих. Детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється. 

Миколаївський район:

Вночі, 15 серпня, ворог обстріляв с. Котляреве Шевченківської громади. Інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється.

Баштанський район:

Вчора, 14 серпня, орієнтовно о 9:30, 12:00, 16:00 та 21:00 були обстріли за межами с. Широке Широківської громади. 

Також с. Широке було обстріляно 15 серпня, близько 06:30. В результаті чого пошкоджені сільгоспбудівлі в домогосподарствах. Постраждалих немає.

Близько 01:40, 15 серпня, обстрілів зазнало с. Поляна Широківської громади. Внаслідок чого пошкоджені житлові будинки та гаражі. 

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Так, протягом минулої доби були обстріли околиць смт Березнегуватого та сіл Висунськ й Семенівка. Інформація щодо пошкоджень та постраждалих уточнюється.

У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

За інформацією районних військових адміністрацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь #0619
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...