• Головна
  • Наша єдина мета – завершити цю війну Перемогою: історії Героїв України
14:00, 1 серпня 2022 р.

Наша єдина мета – завершити цю війну Перемогою: історії Героїв України

Наша єдина мета – завершити цю війну Перемогою: історії Героїв України

22 листопада 2021 року 45-річний артилерист Юрій завершив службу у Збройних Силах України, влаштувався на цивільну роботу. Однак життя поза армією тривало недовго. 

Редакція продовжує розповідати історії Героїв України.

Вранці 24 лютого згадує Юрій з позивним «Свая» він саме забивав палі на будівництві, коли почув серію вибухів. Він з хлопцями переглянулися і без слів зрозуміли – почалося. Юрій спочатку поїхав на Полтавщину, звідки вивіз свою родину в тихе місце, а сам пішов до військкомату. Знову взявся за зброю.  

Юрій впевнений, що саме повномасштабне вторгнення росії прискорило перезавантаження армії. 

"Нам обіцяли переозброєння, але реальних перспектив я не бачив. А вже коли розпочалася війна, з’явилися «Нептун», «Вільха», інші зразки озброєння, крім того, зброю почали надавати іноземні партнери, – перераховує він. – Ця зброя дуже допомагає у боротьбі з російськими терористами і промовисто свідчить про нашу силу, яку вони, безперечно, відчувають та бачать". 

Серед іншого, Юрій відзначає ефективність системи MRLS M-270. 

"Ця реактивна система залпового вогню мені дуже сподобалась. Вона високоточна, маневрена, дуже відрізняється від радянських зразків. Надзвичайно дієва зброя. Чим більше її буде в нас, скоріше ми впораємося з росіянами, – переконаний артилерист. – Хоча справа не тільки в техніці, тут вагому роль відіграє й розвідувальна операція, від якої залежить точність ураження". 

За словами «Сваї», саме підтримка міжнародної спільноти та потужна допомога волонтерів додають сил битися до переможного кінця. 

"Наша єдина мета – завершити цю війну Перемогою. Тому закликаємо Європу не зупиняти поставки зброї, бо якщо це станеться, війна перейде у затяжну фазу, що означає гру на виснаження. Цього не можна допустити!"– говорить Юрій. 

Вдома на захисника чекає велика родина – батьки, брати, сестри, дружина, діти та онуки. 

"Дружина подарувала медальйон Георгія Змієборця. Це і оберіг, який рятує мене, і згадка про кохану. А от фото рідних з собою не маю. Родина у серці, в пам’яті, – ділиться особистим Юрій. – Щодо перемоги, то вона не за горами. Ми знаємо, що ця боротьба не марна, треба лише дотиснути ворога. І ми це зробимо!"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь #0619
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
24 лютого війська росії підло вдерлися на території України. Українці об'єдналися і кожен на своєму місці робить все, щоб день перемоги настав скоріше. Ворог вже втратив багато, але цього замало. Він має відповісти за кожну краплю крові українців. Все буде Україна!
Оголошення
live comments feed...