• Головна
  • росія гірша за тютюн: виробник IQOS і Marlboro, піде з росії до кінця року
17:00, 22 липня 2022 р.

росія гірша за тютюн: виробник IQOS і Marlboro, піде з росії до кінця року

росія гірша за тютюн: виробник IQOS і Marlboro, піде з росії до кінця року

Світовий гігант Philip Morris, прийшов, ще коли "сверхдержави" росії не було, а був Радянський Союз, у 1977 році. Але зараз він брезгує співпрацювати з країною, яка порушує світовий лад своїм масштабним тероризмом. Адже навіть якщо тютюновий дим і завдає шкоду, то тільки тим, хто сам його в себе втягує.

Про це повідомляє сайт Bloomberg.

Philip Morris виробляє такі марки сигарет, як Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M та IQOS планує піти з ринку рф до кінця 2022 року. Через це роботу можуть втратити 3200 росіян.

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб припинити нашу присутність у росії, але я не думаю, що це відбудеться протягом наступного кварталу. Я припускаю, що приблизно до кінця року ми зможемо піти її ринку", — сказав генеральний директор компанії Яцек Ольчак.

За його словами, ринок росії є для компанії сьомим за величиною, частка Philip Morris на ринку становить 27%.

Про те, що бізнес згортається, а інвестиції в рф зупиняються, Philip Morris оголосили ще у березні. Їм належить фабрика у санкт-петербурзі та торгові представництва приблизно у 100 містах.

Процес ліквідації досить непростий. Він включає дотримання московських правил зміни персоналу, запобігання помилкам, які можуть спонукати уряд захопити бізнес, і спроби захистити співробітників від арешту.

"Це дуже складно, це просто приголомшує. Але навіть коли бізнес буде продано, неясно, як він продовжуватиме роботу через те, що зруйновані ланцюжки поставок. Адже, нагадаємо, раніше данська контейнерна компанія AP Moller-Maersk A/S припинила купувати російське паливо та вирішила відмовитися від своїх активів та операцій у росії. Наразі компанія намагається повернути свої контейнери, які застрягли в рф", - розповів Ольчак.

Зазначається, що для багатьох компаній рф не була важливим ринком для продажу чи інвестицій частково через політичну обстановку та санкції, введені після анексії Криму Росією в 2014 році. І менш ніж 1% виручки 1000 великих компаній США та Канади припадає на росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна #Philip Morris #Marlboro #Parliament #Bond #Chesterfield #L&M #IQOS
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...