• Головна
  • Яка бухгалтерська програма найкраща для малого бізнеса
Новини компаній
13:21, 18 липня 2022 р.

Яка бухгалтерська програма найкраща для малого бізнеса

Новини компаній

Різні компанії, які належать до малого бізнесу можуть суттєво відрізнятися одна від одної. Оскільки їхня спеціалізація може бути будь-якою, починаючи з будівництва та закінчуючи торгівлею. Незалежно від того, чим компанія займається, їй все одно треба вести бухгалтерський облік. А це значить, що у будь-якому випадку знадобиться спеціальна програма, особливо у тих випадках, коли підприємство поки що не має бухгалтера, який буде займатися цими питаннями. 

BAS Бухгалтерія – це спеціальне програмне забезпечення, яке дозволяє зробити ведення бухгалтерії суттєво зручнішим. 

Які можливості надають спеціальні програми 

Конкретні функції, які ви отримаєте разом з покупкою будуть залежати від того, яку саме програму ви придбаєте. Найчастіше це включає: 

  • Проведення обліку даних стосовно витрат та доходів. 

  • Контроль залишку на рахунках. 

  • Можливість виставляти рахунки та проводити контроль того, чи була внесена оплата. 

  • Розрахунок зарплатні.

  • Створення різних актів. 

  • Формування звітної документації, яку потрібно надсилати в державні інстанції. Це може бути документі для податкової, фонду соціального страхування або пенсійного фонду. 

Для маленьких та навіть середніх підприємств таких функцій буде достатньо для того, щоб забезпечити комфортну роботу. При цьому, ви можете звернути увагу і на програми з більш розширеним функціоналом. Та перед тим, як купувати їх, слід добре подумати, наскільки вони вам потрібні та як часто ви будете їх використовувати. 

Якщо ваша компанія працює в аграрній галузі, то в такому випадку ви можете більш детально дослідити спеціальне програмне забезпечення, яке в першу чергу орієнтовано саме на сільське господарство. У таких програм, як BAS АГРО Бухгалтерія є додаткові функції, які стануть у нагоді виключно аграрним підприємствам. Крім базових функцій, вони також дозволять робити облік спеціального обладнання та біологічних активів, вносити інформацію стосовно оренди землі тощо. Але для компаній, діяльність яких пов’язана з іншою галуззю, її використання буде не таким доцільним. 

Класифікація програм 

Зазвичай бухгалтерські програми ділять за такими ознаками: 

  • Вартість. Зазвичай якісні програми для ведення бухгалтерії – платні. При цьому існують і безплатні програми, який мають доволі обмежений функціонал. 

  • Режим, в якому програма може працювати. На сьогодні багато розробників роблять так, щоб програма працювала не лише офлайн, а також онлайн та через хмару. 

  • Наявність можливості інтегрувати в програму інше програмне забезпечення таким чином, щоб вони могли працювати синхронно. 

  • Розмір бізнесу для якого призначено програмне забезпечення. Є багато програм, які, наприклад, будуть ідеальними для корпорацій та великих компаній, але зовсім недоцільними для маленьких підприємств. Наприклад, BAS Бухгалтерія КОРП– прекрасне рішення для великого та середнього бізнесу, але для невеликої компанії її використання буде недоцільним. 

Взагалі коли мова заходить про малий бізнес, то при виборі програм потрібно подумати не тільки про те, які функції в ній мають бути, але й про те, які у компанії фінансові можливості. Особливо на перший порах, коли підприємство робить перші кроки й немає зайвих коштів. Саме тому власникам бізнесу слід дати відповіді на такі питання, як: 

  • Чи є у вас фінансова можливість користуватися платним фінансовим забезпеченням? Якщо грошей в обмаль, то на початку можна обійтись безплатним аналогом. 

  • Чим підприємство буде займатися? Якщо вам бізнес буде спеціалізуватися на якійсь специфічній галузі, можна подумати про придбання спеціальної програми, яка матиме додаткові функції. Якщо ні, то не слід витрачати зайві гроші, оскільки можна користуватися і базовими варіантами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...