• Головна
  • У Дніпрі на каяках очистили берег від водоростей, які перетворять в компост, - ФОТО
14:30, 15 липня 2022 р.

У Дніпрі на каяках очистили берег від водоростей, які перетворять в компост, - ФОТО

У Дніпрі на каяках очистили берег від водоростей, які перетворять в компост, - ФОТО

У Дніпрі департамент парків та рекреації сумісно з каякерами очистили берегову лінію річки. Роботи виконували біля скверу Прибережний. Там намило чимало водоростей через це на цьому відрізку уповільнилась течія, що пришвидшувало цвітіння річки.

Про це повідомили в пресслужбі Дніпровської міської ради.

«Каякери з води витягують ці водорості до берега, а наші співробітники їх прибирають з берега, завантажують до машини та вивозять.

Оскільки водорості є органічною речовиною, разом з листям та травою, то ми можемо використовувати їх як компост. Це ми і плануємо зробити. Аби зручніше їх використовувати в процесі роботи, попередньо висушимо», – зазначила директорки КП «Дирекція територій та об'єктів рекреації» Сусанна Живілова.

Це дуже екологічне рішення, адже їх гноїння водоростей викликає сморід та засміченість, а спалювати їх, як і листя не можна. Адже, як відомо в тліючій зелені виділяється бензопірен, діоксини, оксиди азоту, важкі метали, чадний газ. Бензопірени та діоксини є відомими канцерогенами, провокують загострення астми, алергії та респіраторних захворювань.

Спалювання також негативно впливає і на довкілля, адже руйнується верхній шар ґрунту, знищується коріння і насіння рослин, згоряють корисні комахи та інші організми.

Тому витягнуті з Дніпра водорості перетворять компост. Це просте та водночас ефективне органічне добриво, є корисним при вирощуванні найрізноманітніших сільськогосподарських та декоративних рослин, в тому числі застосовується для підживлення насіннєвих посівів та при органічному виробництві, а особливо широкого застосування набуває в розсадництві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна #компост з водоростей
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...