• Головна
  • В ПФУ розповіли, кому затримують пенсії
11:00, 15 травня 2022 р.

В ПФУ розповіли, кому затримують пенсії

В ПФУ розповіли, кому затримують пенсії

В Україні на середину травня на пенсійні виплати перерахували 28,6 млрд грн. За повідомленням АТ "Укрпошта" доставлено 59,1% профінансованої суми за травень.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Підкреслюється, що 7,7 млрд грн – на виплату пенсій через АТ "Укрпошта", а решту - 20,9 млрд грн – через уповноважені банки.

Банками нарахували пенсіонерам 100% профінансованих за травень сум, а "Укрпошта" - 59,1%.

Зазначимо, що вирішується питання затримки виплат через "Укрпошту" на тимчасово окупованих територіях. Та мешканці, які раніше отримували пенсії готівкою через "Укрпошту", можуть оформити пластикові картки у відділеннях ПриватБанку. Пенсії приходитимуть на ці карти.

"Було питання, як виплатити пенсії людям з тимчасово окупованих територій. З нарахуванням питань не було, адже всі пенсії, на відміну від соціальних допомог, нараховуються централізовано, це ми ще встигли зробити до впровадження воєнного стану. З виплатою пенсій на банківські картки теж питань не було. Але треба було забезпечити виплати пенсіонерам, які отримували їх готівкою через "Укрпошту" в регіонах, де "Укрпошта" не має змоги працювати. Для них ми впровадили механізм схожий на механізм виплати соцдопомог в умовах воєнного стану", - сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Також вона наголосила, що якщо людина отримувала допомогу через "Укрпошту" готівкою, то вона зможе отримати її так само готівкою як грошовий переказ у будь-якому відділенні "Ощадбанку" з паспортом та індивідуальним податковим номером".

Ті пенсіонери, які вчасно не отримали пенсійні виплати з різних причин, в тому числі і через війну в Україні, мають право забрати свої кошти протягом трьох років, звернувшись до органів Пенсійного фонду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #Маріуполь #Рубіжне #новини Луганськ #новини Україна #пенсії Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...