• Головна
  • "Команда Дніпра" вимагає переносу місцевих виборів через епідеміологічну ситуацію в Дніпрі та Україні
Политические новости
15:00, 10 жовтня 2020 р.

"Команда Дніпра" вимагає переносу місцевих виборів через епідеміологічну ситуацію в Дніпрі та Україні

Политические новости

 Представники політичної партії «Команда Дніпра» виступили із заявою про перенесення місцевих виборів-2020 в Україні, в зв'язку з епідемічною ситуацією з поширення коронавірусної хвороби. За словами кандидата в мери Дніпра від політсили Дмитра Семеренко, виборці повинні мати можливість проголосувати в більш безпечний для них час.

«Можна по-різному ставитися до коронавіруса, але статистика захворюваності не оманлива. На сьогоднішній день в Дніпропетровському регіоні щодня фіксується близько 300 хворих, і з кожним днем ​​ця цифра зростає. Місто давно знаходиться в «помаранчевій» зоні і впевнено рухається до «червоної». Наші лікарні заповнені, персоналу не вистачає. У цих умовах провести вибори буде максимально складно. Адже зібрати тисячі людей і пропустити їх через замкнутий простір виборчих ділянок означає підставити їх життя під загрозу. Ми звертаємося до Верховної ради України, до всіх політичних партій, до влади міста з заявою, що місцеві вибори повинні бути перенесені і проводитися в більш безпечний для нашого населення час», - сказав Дмитро Семеренко.

У свою чергу, кандидат у депутати Дніпровської міськради від партії «Команда Дніпра» Микола Саляєв повідомив, що через 5-7 днів після проведення місцевих виборів нас чекає катастрофа з захворюваністю на коронавірус. Експериментувати з життями українців не можна, а шляху надати людям проголосувати безпечно на даний момент немає.

"Команда Дніпра"  вимагає переносу місцевих виборів через епідеміологічну ситуацію в Дніпрі та Україні, фото-1

«Ми дуже пильно стежимо за ситуацією з поширенням коронавіруса в Дніпрі і області. Це питання безпеки наших рідних, близьких, знайомих і всіх громадян України. З 1 серпня 2020 року на сьогоднішній день захворюваність в регіоні зросла в 16 разів. На даний момент в Дніпропетровській області зафіксовано 4166 хворих на коронавірус. Попереду нас чекають місцеві вибори ... Замкнутий простір виборчих ділянок - ідеальний грунт для поширення COVID-19. Тому, через 5-7 днів після місцевих виборів ми отримаємо катастрофу.

Наша команда хоче піти на вибори і перемогти, але зараз потрібно приймати серйозні рішення. Зваживши всі «за» і «проти», ми вирішили, що не можемо експериментувати з життями українців: йти на вибори небезпечно. І ми не бачимо ​​шляхів безпечно надати людям право проголосувати. Тому, просимо перенести місцеві вибори», - сказав він.

Микола Саляєв зазначив, що вибори буде доречно провести тоді, коли показники захворюваності почнуть демонструвати стійку тенденцію до спаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...