Якщо Ви надивилися на природні ландшафти і Вам набридли музичні концерти та ярмарки, це означає, що Ваші плани на треті вихідні вересня - відвідати Дніпро, щоб зануритися в світ інженерії.

Ми зібрали 5 причин відвідати найбільший технофест Східної Європи.

SPACE CENTER

Одна з головних експозицій фестивалю - зона SPACE CENTER. Повз неї не пройде жоден фанат космосу. Тут можна побачити виставку обладнання та технологій державних і приватних компаній космічної сфери. Макети ракет і двигунів, обладнання для стикування об'єктів в космосі, системи управління ракет-носіїв і космічних апаратів, супутники - все це можна буде побачити наживо.

Друга частина експозиції - аматорські космічні розробки. Важко в це повірити, але українські студенти, молоді вчені та інженери-ентузіасти створюють працюючі прототипи ракет! 

У зоні космічного лаунжу можна буде випити кави, спостерігаючи на великому екрані запуски ракет та інші знакові події освоєння космосу з коментарями від українських ракетобудівників.

Робототехніка

Робот Софія поки не дала згоди на приїзд на Interpipe TechFest, але і без неї буде, на що подивитися. Промислові роботи, компанії зі сфери промислової автоматизації, навчальні роботи на платформах Lego і Arduino, розважальні роботи постануть у всій своїй машинній красі.

Роботи будуть битися в робокерлізі, роболабіринті, робосумо і robo line race. Керують ними юні конструктори, які самі зібрали «бійців» на платформах Lego і Arduino.

Мехатроніка - це ще одна фішка Interpipe TechFest. Це нова дисципліна, яка знаходиться на стику електромеханіки, електроніки, автоматики та IT-технологій. А мехатронік - це по суті «сімейний лікар» для промислових роботів. 2 дні на спеціальних симуляторах проходитимуть змагання з мехатроніки серед школярів, учнів ПТУ і технікумів, студентів вищих навчальних закладів та професіоналів.

Технічні змагання

Ще одна фішка фестивалю - технічні змагання. Серед основних - змагання з судомоделювання, авіамоделювання, моделювання з паперу, дрифту радіокерованих моделей і кіберспорту.

У судомоделюванні беруть участь команди юних капітанів з усієї України. Змагання пройде на штучному озері площею 1500 м2! Тут пройдуть морські бої, перегони суден на швидкості до 30 км /г, виставки історично точних моделей.

Учасників та глядачів змагання з авіамоделювання чекають захопливі бої кордових літаків. Вони літають на швидкості 150 км / год! Тих, хто ще не вміє будувати і запускати літаки і ракети, навчать на безкоштовних майстер-класах.

В рамках Ukrainian Drift RC пройде 4-й етап кубка України з радіокерованого дрифту. Точні копії гоночних болідів влаштують барвистий дрифт на найбільшій в Україні трасі. Тут буде більше 50 гонщиків.

І, звичайно, Кібертурнір. Він пройде в трьох дисциплінах: CS: GO, Dota 2 і FIFA (остання - на PS4). Тут зійдуться найкрутіші гравці України. Команди по CS: GO і Dota 2 пройдуть попередню онлайн-кваліфікацію, і на самому Interpipe TechFest зіграють по 4 кращі команди.

Lego будівництво

Interpipe TechFest відомий проведенням масштабних видовищних будівництв з Lego.

Команда українських фанатів Lego Ukrbricks в цьому році створить 2 великих експозиції для фанатів фантастики. Перша - масштабний Hogwarts Lego Land. Повз нього не пройде жоден фанат магії. Тут зберуть всі відомі споруди світу Гаррі Поттера - замок Хогвартс, стадіон для квідичу, Косий провулок, вокзал Кінгс-Крос та багато іншого. Загальна площа забудови - 15 м2! Hogwarts Lego Land буде готовий вже до початку фестивалю.

Друга експозиція - супергеройське будівництво. Тут хлопці з Ukrbricks будуватимуть Капітана Америку, Залізну людину і Людину-Осу - прямо на фестивалі. Всім фанатам Marvel - бути!

Алея стартапів

На Алеї стартапів будуть представлені учасники конкурсу проектів та стартапів InnoDnipro. Конкурс проводиться з ініціативи міської ради Дніпра. Мета конкурсу - сприяти підтримці та професійному зростанню розробників, а також популяризувати професійну і підприємницьку діяльність в сфері інновацій.

На Interpipe TechFest можна буде побачити подані на конкурс проекти - мобільні додатки; персональні GPS пристрої; науково-технічні розробки в сфері енергетики, транспорту, металургії, екології, комунального господарства.

Купить билеты можно по ссылке: http://bit.ly/2vr4RQu