“Маленькі подружні злочини” – камерна вистава молодого київського режисера Діани Айше. Емоції акторів зблизька, дія крупним планом, як в кіно, дивовижна реалістичність гри – все це гарний привід завітати до затишної малої зали театру ім. Т. Шевченка. Творчий майданчик європейського зразка відчиняє двері для перегляду вистави за п'єсою сучасного французького письменника Е.-Е. Шмітта.

Це майже детективна історія стосунків між чоловіком і жінкою в їх нескінченному пошуку гармонії. Героїня приводить додому чоловіка, який страждає на амнезію і запевняє, що вона – його дружина. Але хто вона насправді – авантюристка, доглядальниця або зневірена жінка? Які проблеми ховаються за фасадом звичних побутових дрібниць? У пошуку відповідей сюжет призводить до дивовижного, зворушливого, але справедливого фіналу.

Ерік Емманюель Шмітт - один з провідних сучасних письменників і драматургів, володар Мольєрівскої премії та Ґран-прі Французької академії Grand du Theatre. Твори автора перекладено 40 мовами світу та інсценовано у 50 країнах.

П'єса "Маленькі подружні злочини" була написана у 2003 році. Прем'єру вистави глядачі побачили 12 вересня 2004 року на сцені Театру Едуарда VII у Парижі.