• Головна
  • Риболовля на Дніпропетровщині: де закінчилась нерестова заборона
14:30, 27 травня

Риболовля на Дніпропетровщині: де закінчилась нерестова заборона

Риболовля на Дніпропетровщині: де закінчилась нерестова заборона

20 травня закінчилась нерестова заборона на всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) в межах Дніпропетровської області.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Дніпропетровський рибоохоронний патруль.

Водночас нерестова заборона триває у Кам'янському водосховищі по 16 червня, у Дніпровському водосховищі – по 13 червня, у всіх інших водосховищах – по 9 червня. Також у придаткових водоймах річок – по 30 червня.

Період нересту дуже важливий, тому щороку у весняно-літній період в Україні запроваджуються певні обмеження на вилов риби у водоймах.

Нерест - це період, коли риба готує ікру для розмноження, при цьому цілком здатна відпливати на значні відстані від того місця, де зазвичай мешкає.

"Дніпропетровський рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби", - йдеться в повідомленні, зазначивши, що порушникам загрожують штрафи.

За порушення правил рибальства передбачено штраф від 34 до 680 гривень. Також за незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди, загрожує кримінальна відповідальність відповідно до статті 249 Кримінального кодексу України — штраф від 17 000 до 51 000 грн або до трьох років обмеженням волі з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...