• Головна
  • Літній сезон у парках Дніпра: чи безпечні атракціони
12:30, 27 травня

Літній сезон у парках Дніпра: чи безпечні атракціони

Літній сезон у парках Дніпра: чи безпечні атракціони

Літній сезон у парках Дніпра стартує з 1 червня – на День захисту дітей і триватиме до жовтня за умови гарної погоди. Перед його початком департамент спільно із спеціальною комісією перевіряють абсолютно усі атракціони, що знаходяться на балансі міста.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Першу перевірку атракціонів провели на Монастирському острові парку ім. Шевченка минулого тижня. Після цього власникам атракціонів надали 3 дні задля усунення недоліків та зауважень. Потім комісія перевірила, як ті недоліки усунули.

«Висновок один - користування атракціонами справді безпечне. У цілому, під час перевірки ми звертали увагу на наявність усіх необхідних документів для ведення комерційної діяльності, охайний зовнішній вигляд атракціону, наявність засобів протипожежної безпеки, та найголовніше - перевірка технічного стану. Останнє перевіряють спеціальні організації. Кожен підприємець проходить всі заходи з безпеки окремо. Тобто є організація, яка проводить сертифікацію кожного елементу, якщо він потребує сертифікації.

Є такі елементи, як спортивні та надувні батути, вони не проходять ніякої сертифікації, тому вони не потребують якихось спеціальних документів. Тут важливі лише правила поводження на даних атракціонах і все.

А є такі атракціони, наприклад, «резинки» або підйомники дітей, вони проходять раз на рік перевірку у спеціальних організаціях і отримують саме від них дозвіл на роботу», - розповів директор КП «Міська інфраструктура» Олексій Тесля.

На Монастирському острові вже 25 років працює заступник директора ПП «Август», один з власників атракціонів Максим Лущан. Він продемонстрував усі дозвільні документи, які підтвердили безпечність атракціонів.

«Всі атракціони абсолютно безпечні. Кожного року проходимо експертний технічний огляд. Раз на 2 роки проходять всі атракціони експертну оцінку. Також проходять перевірки з пожежної безпеки, заземлення тощо. Все це заноситься до відповідного паспорту. Документ є прямим доказом того, що атракціонами можна користуватись. А якщо комісія вирішить, що є якісь недоліки, нам дається 2-3 дні на усунення. Оскільки у парку працюємо більше, ніж 25 років, то з кожним роком цих зауважень все менше і менше», - розповів Лущан.

Така перевірка відбулась не лише на Монастирському острові, а й на усіх локаціях, де розташовані атракціони: парк Зелений Гай, сквер Івана Старова, парк Глоби, парк ім. Писаржевського. І всюди атракціони безпечні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...