• Головна
  • У Дніпрі проходить військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)
14:30, 24 травня

У Дніпрі проходить військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

У Дніпрі проходить військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

Вчора в Новокодацькому парку Дніпра стартувала щорічна військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). У першому етапі змагалаться молодша група: діти віком від 6 до 10 років.  

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Цьогоріч в молодшій групі 10 команд. Одна з них - «Святославичи». Її капітан дев’ятирічний Мирослав. 

«Наша команда почала готуватися ще минулої неділі. Вчились маршувати, шикуватися, робити все синхронно, вчили пісню, гасло. Це моя перша участь у «Джурі». Мені подобається, особливо командувати однокласниками, адже я капітан рою», - каже Мирослав.

Перед початком змагань для учасників та гостей «Джури» виступили вихованці дніпровського військового ліцею. Вони підготували показовий виступ. 

«Ми показали комплекс рукопашного бою, рукопашні прийоми. Також ми зробили «піраміду» — коли ми забрались одне на одного та підняли нагорі наш стяг. Готувались до виступу доволі довго – приблизно півроку вчили вправи. Потім місяць готували сам виступ. Гадаю, результат був того вартий», - розповів Ігнат, вихованець військового ліцею. 

На відкриття «Джури» завітав Сергій Луденський, в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради. 

«Учасники змагались в чотирьох дисциплінах: конкурс «Відун», орієнтування, шикування, пісня та стрільба з луку. Також діти відвідували різноманітні майстер-класи. Окрім цього, упродовж усіх днів змагань всіх пригощатимуть традиційними українськими стравами – кулішем та узваром», - прокоментував Сергій Луденський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...