• Головна
  • Після штурмів готувався до змагань: військовий 93 ОМБр з Дніпропетровщини став чемпіоном світу з карате
13:30, 24 травня

Після штурмів готувався до змагань: військовий 93 ОМБр з Дніпропетровщини став чемпіоном світу з карате

Після штурмів готувався до змагань: військовий 93 ОМБр з Дніпропетровщини став чемпіоном світу з карате

В лавах Дніпропетровської 93-ї бригади Холодний Яр перебуває чемпіон світу з карате. Він отримав відзнаки 11-12 травня у Польщі, в місті Щецін на ЧС з карате ІРІГУМІ-ГО та ІРІГУМІ-ДЗЮ.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Facebook-сторінку 93-ї ОМБр Холодний Яр.

Чемпіоном став старший лейтенант в реактивній батареї холодноярців Микола Соя з позивним «Монах». Перебуваючи у статусі військовослужбовця він виборов для України дві нагороди у вагових категоріях до 84-х кг: золото в дисципліні ІРІГУМІ-ДЗЮ та срібло в дисципліні ІРІГУМІ-ГО.

Микола родом з міста Вознесенськ, що на Миколаївщині. Любов до спорту йому прищепив батько, подарувавши кімоно на чотириріччя Миколи. Він став чемпіоном України, Європи та світу з карате.

Після навчання у вищому військовому навчальному закладі, у 2020-му році долучився до лав 93-ї бригади Холодний Яр, у котрій служить і досі. Виборює свободу України на Донецькому напрямку. Тому з про спортивні змагання вдалося забути, але не на довго.

Попри обстріли та відсутність умов «Монах» займався спортом аби відновити набуті навички та перевірити себе. Він прокидався рано вранці, бігав і в спеку і в холод і під дощем. Вмовив командира бути спаринг-партнером. А після тренувань йшов на службу.

"Я мав лише небо над головою, штангу та підручні засоби. Просив свого командира взводу, щоб він десь бив мене, десь спарингував, попередивши не бити у відповідь", - розповів Микола.

Відчувши в собі готовність чоловік зв'язався з організаторами Чемпіонату України з карате. Йому вислали запрошення. Потім Микола взяв відпустку і поїхав на змагання в Одесу. Там переміг. Після чого став чемпіоном світу в одній з категорій.

"Перш за все, я отримав те, за чим туди їхав. Я не їхав туди за результатами. Я їхав туди відвести душу і нагадати світу про Україну", - підсумував "Монах".

Після штурмів готувався до змагань: військовий 93 ОМБр з Дніпропетровщини став чемпіоном світу з карате, фото-1

Зараз він знову на Донеччині і говорить, що далі треба повоювати. А паралельно підготуватися до ще одного чемпіонату з карате, який відбудеться через рік в Індії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
24 лютого на території України підступно вдерся ворог. Українці об'єдналися проти країни агресора та завзято та героїчно обороняють державу. Разом мы переможемо! Віримо у ЗСУ! Віримо в Україну! Бий ворога!
Оголошення
live comments feed...