• Головна
  • Зростання дефіциту в енергосистемі України: в ДТЕК назвали причини
18:00, 23 травня

Зростання дефіциту в енергосистемі України: в ДТЕК назвали причини

Зростання дефіциту в енергосистемі України: в ДТЕК назвали причини

Спека та зниження водопілля сприяють тому, що в енергосистемі почав зростати дефіцит електроенергії. Через це на Дніпропетровщині та в інших регіонах України діють графіки відключень світла.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір "Громадського радіо".

За його словами, раніше дефіцит був менший, ніж зараз. Останні три дні досить спекотно. Багато вмикається кондиціонерів і росте попит на електроенергію.

"З іншого боку розмір імпорту, який може залучити країна, він не збільшився, він однаковий", - сказав Сахарук.

Він пояснив, що раніше за більш комфортної температури імпорту вистачало для балансування енергосистеми, але вже зараз такої можливості немає.

Також він пояснив, як на збільшення дефіциту впливає зниження водопілля.

"Зараз кількість води меншає і тому можливості балансувати систему, в тому числі, за рахунок збільшеної генерації на гідроелектростанціях стає менше", - розповів виконавчий директор ДТЕК.

При цьому він наголосив, що основна причина дефіциту – значна руйнація генеруючих потужностей масованими ракетними атаками. Внаслідок весняних обстрілів було пошкоджено або втрачено майже 8 ГВт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...