• Головна
  • Повітряна тривога на Дніпропетровщині: окупати активізували свої "очі"
10:00, 23 травня

Повітряна тривога на Дніпропетровщині: окупати активізували свої "очі"

Повітряна тривога на Дніпропетровщині: окупати активізували свої "очі"

Сьогодні о 09:51 на Дніпропетровщині почалась повітряна тривога. В цей час кордон області пересягнув розвідувальний черговий "Орлан-10", екземпляр якого тільки минулої доби було збито у Кам'янському районі. 

Про це повідомляє редакція сайту 056.

О 09:53 Повітряні Сили написали про те, що у Дніпропетровській області ведеться робота ППО по розвідувальному БпЛА.

Повітряна тривога на Дніпропетровщині: окупати активізували свої "очі", фото-1

За кільки хвилин до цього наші захисники "полювали" на "очі ворога" на Кіровоградщині, Черкащині, Вінничині та Київщині.

Чим загрожують російські БпЛА

Від початку повномасштабної війни росіяни використовують розвідувальний безпілотник "Орлан-10". Він має ряд характеристик та особливий спектр задач. Про них у своєму стрімі розповів військовий експерт Олег Жданов.

Безпілотник типу "Орлан" невеликий за розмірами, важить 14 кілограмів, має розмах крил до 3 метрів і запускається зі самої звичайної катапульти. Він перебуває у повітрі до 16 годин, може підніматися на висоту до 5 тисяч метрів, а його швидкість сягає від 90 до 120 кілометрів на годину.

"Військові відзначають, що зазвичай він кружляє у повітрі на висоті 3 тисячі метрів. Його майже не видно через малі розміри. Але він знімає координати і коригує вогонь", – відзначив Жданов.

Оператор може керувати подібним дроном на відстані до 120 кілометрів. Працювати він може як у режимі онлайн, так і офлайн. Для цього попередньо програмується район і маршрут. Відфотографувавши задану місцевість, "Орлан" повертається на місце вильоту. Його приземлення відбувається завдяки парашутам.

"Безпосередньо в "Орлан-10" покращені характеристики. Він може підніматися на висоту до 6 тисяч метрів, вага у нього збільшена до 18 кілограмів і від 10 до 18 годин – час польоту, залежно від висоти і навантаженості", – додав військовий експерт.

БпЛА використовує дві навігаційні системи GLONASS та GPS. Якщо сигнал глушиться, то оператор може застосовувати режим візуалізації.

"Найстрашніше для нас те, що цей дрон створений для ударно-вогневого комплексу, пов'язаного з артилерію. Такі системи як "Торнадо" зав'язані на "Орлани". Вони передають координати, цілі і коригують вогонь артилерії. Тобто якщо з'явився "Орлан" – буде вогневий наліт", – пояснив військовий експерт.

Наразі окупанти навчилися використовувати "Орлани" ще й у якості розвідника для піхоти. Тому боротьба з такими видами дронів – першочергова задача.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...