• Головна
  • У військкоматах Дніпропетровщини утворився ажіотаж: як оновити дані без довгих черг
09:30, 23 травня

У військкоматах Дніпропетровщини утворився ажіотаж: як оновити дані без довгих черг

У військкоматах Дніпропетровщини утворився ажіотаж: як оновити дані без довгих черг

У територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Дніпропетровщини спостерігається ажіотаж. Пов'язаний він з оновленням окремих положень законодавства з питань військового обліку та заходів мобілізації.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Дніпропетровський обласний ТЦК та СП.

18 травня набув чинності закон про посилення мобілізації, який знижує мобілізаційний вік та впроваджує електронний реєстр “Оберіг”. Тому основною ціллю візитів до військкоматів є оновлення військовозобовʼязаними своїх облікових даних. Наразі є три способи для такого оновлення: візит до ТЦК та СП; ЦНАПи; застосунок Резерв+. Відтак забезпечуються різноманітні можливості для оновлення облікових даних.

"Просимо використовувати всі переваги створених сервісів. Зокрема, вже зараз за допомогою застосунку Резерв+ дані оновили абсолютна більшість тих громадян, які вирішили актуалізувати інформацію щодо себе", - написали в обласному ТЦК.

Там наголосили, що для відвідування ТЦК та СП у низці громад доступний запис до електронної черги тут: https://q.mod.gov.ua/registration-place. Кількість міст, де вже працює така можливість, постійно зростає.

А для оновлення даних в ЦНАПах запис до електронної черги можна здійснити тут: https://cherga.diia.gov.ua/. За наявності питань щодо законодавства з питань мобілізації громадяни також можуть скористатися інформаційною довідкою: https://army.gov.ua/qa.

Як сказав адвокат Євген Филипець, наразі вУкраїнів чергах до ТЦК стоять здебільшого ті люди, які мають право на відстрочку.

“Сьогодні в чергах до ТЦК стоять люди, які мають право на відстрочку. Я не бачив ще, принаймні на свої очі, людину, яка не має права на відстрочку, яка прийшла і уточнює дані, і оновлює про себе інформацію. Це, можливо, дуже якась незначна кількість людей. Всі інші особи - це особи, які мають право на відстрочку. Вчителі, заброньовані, кому потрібно продовжувати "бронь", хто по сімейних обставинах... з хворими дітьми, з хворими дружинами і так далі”, - наголосив Євген Филипець.

Він також додав, що фактично ці люди стоять в чергах до ТЦК та очікують свою “легалізацію” - тобто отримання військово-облікових документів, бо таких немає, та оформлення відстрочки.

“Це власне аргумент в той бік, хто саме, яка цільова аудиторія зараз працює з самими ТЦК”, - підкреслив адвокат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...