• Головна
  • Перші фахівці з обслуговування літаків-винищувачів F-16 почали прибувати в Україну
18:00, 22 травня

Перші фахівці з обслуговування літаків-винищувачів F-16 почали прибувати в Україну

Перші фахівці з обслуговування літаків-винищувачів F-16 почали прибувати в Україну

Перші фахівці з обслуговування літаків-винищувачів F-16 почали прибувати в Україну. Вони вправлялися в обслуговуванні всіх важливих для пілота винищувача частин.

Про це повідомив речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш в ефірі телеканалу «Прямий», передає редакція сайту 056.

За його словами, такого роду фахівців ніколи не буває забагато.

"Уже перші спеціалісти в цій сфері почали повертатися назад в Україну", — зазначив він.

Він зазначив, що ці фахівці зможуть ділитися своїм досвідом із іншими українськими військовими техніками.

"Ми вже бачили, наприклад, що в Україні з’явився перший тренажер F-16, який нам передала Чеська Республіка. Звісно, цей процес невпинний, і він буде продовжуватися постійно", — зазначив речник ПС ЗСУ.

Він наголосив, що пілот, який піднімається в небо на F-16, повністю довіряє своє життя інженеру, який обслуговує та забезпечує цей літак.

Зазначимо, що вчора міноборони Нідерландів повідомило, що десяток українських військовослужбовців в країні завершили навчання з обслуговування винищувачів F-16. Країна погодилася надати Україні щонайменше 24 винищувачі F-16. Їх також потрібно обслуговувати.

Українці вправлялися в обслуговуванні всіх важливих для пілота винищувача частин. Йдеться про шолом, кисневі системи та парашути на борту.

Тренування також включало в себе складання та перевірку аварійно-рятувального пакету. Це дозволяє пілоту вижити протягом декількох днів після аварійної посадки. Він містить, серед іншого, їжу та медикаменти.

Вказано, що тренування готують курсантів до всіх можливих ризиків під час польотів на F-16. Зрештою, це також забезпечить кращий захист для українських пілотів

"Пілоти F16 фактично віддають своє життя в руки солдатів, які обслуговують літаки. Щойно вони злітають, вони знають, що можуть покластися на знання і навички цих людей і що літак буде в порядку", – сказали в Міноборони Нідерландів.

Нідерланди також є одним з ініціаторів створення Європейського навчального центру F-16 (EFTC) в Румунії. 11 літаків F-16 вже надані в розпорядження EFTC. пілотів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...