• Головна
  • Статус "У розшуку", електронні повістки та аналог військового квитка: відповіді на питання, що виникли до бази "Резерв+"
17:00, 20 травня

Статус "У розшуку", електронні повістки та аналог військового квитка: відповіді на питання, що виникли до бази "Резерв+"

Статус "У розшуку", електронні повістки та аналог військового квитка: відповіді на питання, що виникли до бази "Резерв+"

18 травня в Україні набув чинності оновлений Закон про мобілізацію. З того дня усі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів повинні оновити свої облікові дані. Зробити це можна завантаживши застосунок Резерв+. Станом на 13:00, 20 травня дані через застосунок Резерв+ оновили 415 094 українців, що у сотню разів більше, аніж через ЦНАП і в десятки у порівнянні з ТЦК. Через перенавантаження, багатьом чоловікам цей застосунок показує статус "у розшуку".

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Такий статус показує багатьом чоловікам, серед яких і відомі військові. Зокрема, начальник штабу 12 бригади "Азов" Кротевич у базі "Резерв+" знаходиться у розшуку. В таких випадках Міноборони радить звернутися до служби технічної підтримки для виправлення даних. Адже, дані в сервіс вносять оператори ТЦК і СП.

"Ми запустили можливість надавати запити нашій технічній підтримці щодо таких ситуаційно звернутись за виправленням даних, не маючи візит до ТЦК ТСП. Це буде дуже зручна історія, коли не потрібно буде ходити, знімати себе з розшуку, якщо це було зроблено помилково", - сказала заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону.

Вона уточнила, що присутній людський фактор і оператор ТЦК і СП може теж помилятися, але завдяки тому, що людина бачить по собі фактичний статус, можна ці помилки швидко виправляти.

"Тобто зараз це звернення до служби підтримки і можливість зробити офлайн через візит до ТЦК і СП, трохи згодом ми зробимо це в автоматичному режимі, щоб людина взагалі для уточнення даних не ходила до ТЦК і СП", - зазначила Черногоренко.

Чиновниця додала, що фактично люди в Україні зараз є свідками народження електронного ТЦК і СП. Вона заявила, що завдяки роботі команди Міністерства оборони їм вдалося скоротити цей контакт між оператором ТЦК і людиною до кількох кліків у телефон.

Про технічні збої, електронні повістки та аналог Ковід-сертифікатам у "Резерв+"

За словами речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна, наразі виявлено 620 000 завантажень застосунку, однак ще чимало людей перебувають в черзі через суттєве навантаження.

"Були певні технічні збої, але наразі всі технічні моменти практично виправлені, і за кордоном також вже можна через «Резерв+» уточнити свої дані в усіх країнах світу, де є військовозобовʼязані українці", — наголосив Лазуткін.

Серед майбутніх функцій анонсованих для "Резерв+" можливість подачі заявки та перегляду доступних вакансій в ЗСУ. Щодо електронних повісток, то в ефірі телемарафону Черногоренко заявила, що поки їх через застосунок не планують надсилати:

"У застосунку станом на зараз точно нікому не прийде повістка. Ми працюємо над тим, щоб громадяни могли побачити саме інформацію про себе із «Оберегу» і могли виконати свій законний обов’язок — оновити дані", - сказала вона.

Також голова фракції «Слуга Народу» у Верховній Раді України Давид Арахамія розповів, що наступний крок в удосконаленні бази - відображення військово-облікового документа з QR-кодом.

"Генерація QR коду, якій буде заміною необхідності носити з собою військовий квіток. По аналогії з Ковід-сертифікатом", - написав він.

Коли це станеться і припиняться збої вже стало відомо. Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розповів, що нова, повноцінна версія застосунку для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явиться вже у червні.

"Два дні існує цей проєкт, два дні він у доступі, причому це MVP-версія, а повноцінна буде в червні, де можна буде отримати електронний відповідник військово-облікового документа і штрихкод. Процес іде", - прокоментував Лазуткін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...