• Головна
  • Запалили лампадки та поклали квіти біля меморіалу: у Дніпрі вшанували пам’ять жертв політичних репресій
15:00, 19 травня

Запалили лампадки та поклали квіти біля меморіалу: у Дніпрі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Запалили лампадки та поклали квіти біля меморіалу: у Дніпрі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

В Україні кожної третьої неділі травня відзначається День пам’‎яті жертв політичних репресій. 19 травня у Дніпрі з цієї нагоди поклали квіти та запалили лампадки біля Меморіалу жертвам Голодомору та політичних репресій, що на Запорізькому шосе.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

У заході взяли участь представники міської та обласної влади, духовенство та містяни. Також провели панахиду. Учасники заходу долучились до загальнонаціональної хвилини мовчання, вшанувавши пам'ять українців, які постраждали від терору тоталітаризму у 1937–1938 роках.

«Катування, розстріли, сфабриковані мотиви, вироки без слідства і суду — комуністичний режим скоїв безліч злочинів проти людства, проти українців, проти цивілізації. Нині ми робимо все можливе, щоб не допустити тоталітаризму на українських землях», — зазначив радник голови Дніпропетровської обласної ради Олександр Донченко.

Під час репресій окрім «вищої міри» людей відправляли до вʼязниць, таборів, у заслання, на примусове психіатричне лікування. Із тавром «ворог народу». Місця ж злочинів робили режимними обʼєктами. Ховали від зайвих очей.

"У День памʼяті жертв політичних репресій згадуємо вбитих, закатованих, незаконно увʼязнених, депортованих. Таких – сотні тисяч. На жаль, росія перейняла криваві радянські методи. Діє так само. Наслідки бачить увесь світ. Маємо здолати країну-тирана. Аби вона не могла чинити зло", - висловився очільник Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...