Ром Бакарді: чим знаменитий алкогольний напій
Серед поціновувачів благородного алкоголю популярний ром Bacardi. Напій виготовлений за унікальною рецептурою, яка тримається в умовах суворої секретності, що надає йому особливого шарму. У статті розповімо, чому варто спробувати класичний алкоголь, пригостити ним раптових гостей чи вибрати на подарунок.
Переваги рому Бакарді
Історія напою датується початком XIX століття, а його батьківщиною є Куба. Саме тому ром вважається символом свободи, кубинської культури та нескінченного святкування. Сьогодні доторкнутися до історії дуже просто — можна купити ром Бакарді онлайн з мінімальними строками доставки. Відмінна риса алкоголю — збереження неймовірного балансу насиченості смаку та м’якості. Це сприяє ідеальному поєднанню з різноманітними інгредієнтами, що зробило ром основою багатьох коктейлів. Під час виробництва Bacardi дотримуються стандартів, проходячи кілька стадій контролю. Це є гарантією якості та неповторних смакових відчуттів під час вживання напою. Витримка в спеціальних обпалених дубових бочках дозволяє отримати надзвичайний колір та особливий аромат алкоголю.
Як пити ром
Особливості вживання напою залежать від його різновиду. Але завдяки гармонійності поєднання з іншими інгредієнтами існує кілька варіацій:
- В чистому вигляді — як традиційний аперитив для пробудження апетиту. Залежно від кольору, подається з різними стравами: білий з м’ясом, темні чи золоті сорти — на фінальній стадії вечері, а витримані — разом з міцною кавою.
- З льодом — для пом’якшення гіркуватості напою. Зниження температури алкоголю робить його ідеальним у спеку.
- У складі коктейлів — легкий варіант для першого знайомства з ромом. Дозволяє знизити терпкість напою. Популярні варіанти: Мохіто, Дайкірі, Піна Колада, Куба Лібре.
- З газованою водою — зменшує міцність рому Бакарді та дає можливість довшого вживання без стану сп’яніння, що ціниться під час вечірок чи тривалих зустрічей.
- З кавою — посилює смакові характеристики обох напоїв. Підходить для вживання під час холодної пори року, миттєво зігріваючи.
Смакові якості рому Bacardi та їх збереження залежать від дотримання культури споживання. Для подачі напою краще використовувати склянки з товстими стінками й масивним дном, які можна вибрати в маркеті важливих штук. Найліпша температура для цього виду алкоголю — від 18 до 20°C, якщо йдеться про оригінальне вживання без додатків. Справжні гурмани та поціновувачі рому рекомендують пити його невеликими порціями, щоб отримати максимум від дегустації. Перевищення норми у 150 мл може позбавити задоволення від смакових особливостей алкоголю.