• Головна
  • Освіта під обстрілами: скільки пошкоджено шкіл Дніпра та як їх відновлюють
19:00, 22 квітня

Освіта під обстрілами: скільки пошкоджено шкіл Дніпра та як їх відновлюють

Освіта під обстрілами: скільки пошкоджено шкіл Дніпра та як їх відновлюють

У Дніпрі якнайшвидше намагаються відновити школи, що постраждали від обстрілів. Зараз на першому поверсі НВК № 120 кипить робота зі встановлення вікон.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Ця школа страждала двічі від російських ракет. У березні 2022 року та 29 грудня минулого. Швидко відреагували й встановили пластикові вікна. Нині триває завершальний етап. Встановлюють у коридорі, бо вони великі й треба зробити якісно. Усього тут замінили 149 кв. м вікон. Першого разу постраждали 22 вікна. А торік вибило хвилею – 33.

"Удар був потужний. Нам одразу зателефонували з департаменту, приїхали відповідні служби. Зафіксували пошкодження та нині – усе на завершальному етапі. Уроки вже проводимо", — прокоментувала директорка НВК № 120 Любов Рудник.

А у гімназії № 30 уже замінили усі пошкоджені вікна. Усього 302 кв. метри.

"Тоді, 29 грудня, від вибуху понівечило 66 вікон. Ми одразу звернулись до департаменту. Служби зафіксували пошкодження. Провели ремонт швидко та якісно. Навчальний процес у гімназії йде повним ходом!", — поділилася директорка гімназії № 30 Наталія Величко.

У Дніпрі якнайшвидше намагаються відновлювати школи, що потерпали від обстрілів, для комфортного навчання школярів.

"Якщо є пошкодження, миттєво відправляємо у заклад техвідділ: оцінюють пошкодження, вибиті вікна на перший час закривають плівкою. Далі за процедурою проводимо тендер на встановлення вікон", — розповіла процедуру заступниця міського голови Дніпра Ксенія Сушко.

Станом на 22 квітня, департамент гуманітарної політики відновив вікна у 44 закладах освіти (це майже 6 413,78 м2, — ред.). У планах відновлення ще у 17 садочках та школах.

"Починаючи з 2022 року, ушкоджень зазнали 58 навчальних закладів. Деякі з них потрапляли під ракетні обстріли навіть по декілька разів, максимально страждали вікна. Відновлюємо якнайшвидше", — підсумувала Ксенія Сушко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...