• Головна
  • Як звучить Дніпро: у місті презентували офлайн проєкт тревел-шоу «Як звучить світ…Україна»
13:00, 7 квітня

Як звучить Дніпро: у місті презентували офлайн проєкт тревел-шоу «Як звучить світ…Україна»

Як звучить Дніпро: у місті презентували офлайн проєкт тревел-шоу «Як звучить світ…Україна»

У Дніпрі на станції метро «Вокзальна» презентували офлайн проєкт тревел-шоу «Як звучить світ…Україна».

Про це повідомляє редакція сайту 056. 

Захід відвідали безпосередні творці однойменного YouTube проєкту – продюсерка Наталія Синельникова, режисер Євген Синельников і ведучий та композитор Євген Філатов. Під час презентації вони розповіли, що особливо вразило під час роботи над випуском з Дніпра.

«Головна ідея проєкту — відвідати міста України та записати, як вони звучать. Хтось подорожує та бачить світ очима. Як музикант я його чую. Те, що для когось шум, для мене — музичний тон. Там, де хтось чує гуркіт, я — чую ритм. Подорожуючи Україною, я звернув увагу на звук світлофорів. Їхнє звучання відрізняється в кожному місті. У Дніпрі —наймузичніший звук світлофора, який я зустрічав. У випуску про Дніпро цей звук став основою для написання музичної композиції», - каже Євген Філатов, ведучий та композитор шоу «Як звучить світ…Україна».

Режисер шоу «Як звучить світ…Україна» Євген Синельникове поділився, що Дніпро дуже потужне місто.

«Тут є урбаністика, цікаві творчі люди, незвичні ініціативи. Тут великий культурний казан, який постійно кипить. І це цікаво. Головна наша мета —познайомити дніпрян із дніпрянами. Щоб вони більше знали про своє місто, цікавились ним», - додав Євген Синельников.

Продюсерка шоу «Як звучить світ…Україна» Наталія Синельникове зазначила, що ідея зробити таке музичне тревел-шоу з’явилась дуже давно.

Я сама з маленького містечка. Коли приїздила до батьків, я йшла пішки від станції три кілометри і слухала, як все звучить. І мені завжди хотілось, щоб ці звуки перетворились на якусь музику. Я розповіла про це своєму чоловікові (Євгену Синельникову), він сказав: «Клас, але ніхто дивитись не буде». Я тоді трохи образилась. Потім він придумав формат цього проєкту, коли композитор в студії створює цю музику. Ми запросили Євгена Філатова, і відтоді — ми творча сім’я», - додала Наталія Синельникова.

Під час презентації для гостей підготували низку цікавих локацій. Наприклад, на станції встановили піаніно і кожен охочий міг зіграти. Також була встановлена невеличка драбина, з якої всі бажаючі декламували вірші. А ще було декілька кінетичних скульптур та стендів різних дніпровських ініціатив. Наприклад, «Я Маріуполь», «ДніпроПОП», «Волонтерський АРТ-коворкінг» та інші.

«Дізнався про захід із соціальних мереж. До цього не чув про цей проєкт. Він мені здався цікавим, тому сьогодні я тут. Гадаю, що такі проєкти, заходи важливі, адже вони про всіх нас, нашу країну, культуру. Тому це потрібно», - розповів Сергій, відвідувач заходу.

Під час презентації відбулась розмовна панель. Гості заходу та творці проєкту «Як звучить світ…Україна» обговорили враження від випуску про Дніпро. А ще були виступи дніпровських гуртів. Завершиться вечір виступом гурту KADNAY.

«Створення таких тревел-проєктів є дуже важливим як для нашого міста, так і для країни в цілому. Це промоуція України, показ наших туристичних атракцій, про які можливо не всі знають. Дніпро — це місто, в яке хочеться повертатись і в якому хочеться залишатися. Туристичний інформаційний центр надавав підтримку під час створення цього проєкту. Сподіваюсь, глядачі побачили, наскільки цікаве наше місто, і що до нього варто приїжджати», - прокоментувала начальниця Туристичного інформаційного центру Дніпра Ольга Стасенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...