• Головна
  • Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків для оновлення даних та медогляду
15:00, 6 квітня

Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків для оновлення даних та медогляду

Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків для оновлення даних та медогляду

В Україні до територіальних центрів комплектування викликатимуть чоловіків, які досягли 25 років для уточнення облікових даних та проходження медогляду.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ, передає редакція сайту 056.

В Генштабі зазначають, що з набранням чинності законопроєкту № 3127-IX "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

Територіальними центрами комплектування буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів.

Водночас у Генштабі зазначили, що відповідно до указу президента України від 07.03.2024 № 149/2924 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби" протягом квітня — травня у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях здійснюється звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу". Відтепер призовний вік знижено до 25 років.

Зазначається, що призовником є особа, яка приписана до призовної дільниці і підлягає призову на строкову службу.

Підписаний закон збільшує кількість військовозобов’язаних – осіб, які перебувають у запасі для комплектування ЗСУ та інших військових формувань на особливий період. Відтепер чоловіки переводитимуться на військовий облік військовозобов’язаних з військового обліку призовників у 25 років, а не у 27.

Усього у ЗСУ та Державній спеціальній службі транспорту підлягають звільненню близько 7 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...