• Головна
  • Привласнила 1 млн грн на "зборах для ЗСУ": затримано адміністраторку Telegram-каналу Дніпропетровщини
14:00, 27 березня

Привласнила 1 млн грн на "зборах для ЗСУ": затримано адміністраторку Telegram-каналу Дніпропетровщини

Привласнила 1 млн грн на "зборах для ЗСУ": затримано адміністраторку Telegram-каналу Дніпропетровщини

На Дніпропетровщині викрино псевдоволонтерку на привласненні «донатів» для ЗСУ. Telegram-канал, через який вона збирала добровільні пожертви громадян - заблокувано.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Управління СБ України у Дніпропетровській області.

За даними слідства, 24 річна підозрювана, мешканка Києва, – адміністраторка відомого телеграм-каналу м. Нікополя, неодноразово організовувала збір коштів нібито на допомогу українським військовим. Аферистка привласнила благодійні внески, які люди донатили на військове спорядження, автомобілі та дрони для ЗСУ.

Жінка розміщувала інформацію з реальними кейсами від військових про збір коштів та гуманітарної допомоги, але банківські рахунки для фінансових переказів вказувала власні.

Співробітники СБУ задокументували нанесення збитків довірливим громадянам та волонтерам. За пів року підозрювана отримала від громадян майже 1 млн грн, якими розпорядилася на власний розсуд.

З метою уникання відповідальності, жінка дотримувалась заходів безпеки і постійно змінювала місце мешкання.

Під час санкціонованих обшуків за новим місцем мешкання в м.Київ, у псевдоволонтерки вилучено комп’ютерну техніку, мобільні термінали та грошові кошти, імовірно отримані злочинним шляхом.

Наразі в рамках кримінального провадження фігурантці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає кримінальне покарання до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення інших учасників незаконної оборудки і усіх фактів розкрадання благодійних внесків.

Викриття незаконної оборудки здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...